Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar, de ondernemers achter de Genkse verpakkingsspecialist Foresco Packaging en het Antwerpse Gigue damesmode, nemen de Antwerpse verf- en decoratiespecialist Tony Mertens over.

Het bedrijf werd vernoemd naar oprichter Tony Mertens, die het merk veertig jaar geleden oprichtte en het als bedrijfsleider uitbouwde tot een keten van vijf winkels (Borsbeek, Puurs, Schoten, Wilrijk en Zaventem) en een outletstore in Deurne. Ponnet en De Quinnemar zijn van plan nog meer winkels te openen. Tony Mertens draait een omzet van 10 miljoen euro en stelt 40 medewerkers tewerk.

Jan Ponnet leerde als consultant bij Bain & Company bedrijven analyseren om tot betere resultaten te komen. Tijdens een opleiding aan de Franse businessschool Insead leerde hij Cedric De Quinnemar kennen. In 2010 namen ze samen het Genkse Foresco Packaging over. Het duo professionaliseerde het bedrijf en bespaarde op de kosten, waardoor de omzet in drie jaar steeg van 15 tot 25 miljoen euro.

Vorig jaar namen ze met Gigue hun tweede bedrijf over. De specialist in dameskleding had een opvolgingsprobleem. Nu volgt dus de derde onderneming. De overname van Tony Mertens werd begeleid door Deloitte Fiduciaire M&A.

Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar, de ondernemers achter de Genkse verpakkingsspecialist Foresco Packaging en het Antwerpse Gigue damesmode, nemen de Antwerpse verf- en decoratiespecialist Tony Mertens over.Het bedrijf werd vernoemd naar oprichter Tony Mertens, die het merk veertig jaar geleden oprichtte en het als bedrijfsleider uitbouwde tot een keten van vijf winkels (Borsbeek, Puurs, Schoten, Wilrijk en Zaventem) en een outletstore in Deurne. Ponnet en De Quinnemar zijn van plan nog meer winkels te openen. Tony Mertens draait een omzet van 10 miljoen euro en stelt 40 medewerkers tewerk. Jan Ponnet leerde als consultant bij Bain & Company bedrijven analyseren om tot betere resultaten te komen. Tijdens een opleiding aan de Franse businessschool Insead leerde hij Cedric De Quinnemar kennen. In 2010 namen ze samen het Genkse Foresco Packaging over. Het duo professionaliseerde het bedrijf en bespaarde op de kosten, waardoor de omzet in drie jaar steeg van 15 tot 25 miljoen euro. Vorig jaar namen ze met Gigue hun tweede bedrijf over. De specialist in dameskleding had een opvolgingsprobleem. Nu volgt dus de derde onderneming. De overname van Tony Mertens werd begeleid door Deloitte Fiduciaire M&A.