Vergadering. "Het ergste is als je een vergadering moet beginnen met je te excuseren dat je te laat bent. Dat is niet goed, je start in een underdogpositie. Tien minuten vroeger komen, is fantastisch. Je ziet die hele organisatie zich voorbereiden op een meeting. Je bent zelf heel kalm, je hebt jezelf ingeleefd in een andere biotoop. En als je vroeg bent, kun je een eigen plaats in een vergaderlokaal kiezen, wat niet onbelangrijk is."

Planning. "Er gebeuren vaak veel onverwachte dingen. In een agenda moet je ruimtes voorzien zodat je, als je bijvoorbeeld wat vertraging hebt op de weg, je niet moet haasten. Een gaatje van een uur maakt dat je rustiger kunt antwoorden op een telefoontje of koffie kunt gaan drinken op een marktplein, waardoor je geestelijk rust krijgt en ergens op een kalme manier aankomt."

Tijdverlies. "Ik schrap bewust tv-kijken. Ik heb nog maar twee jaar kabeltelevisie. Ik vind dat tijdverlies. Meestal heb ik die dingen al op de radio gehoord of via het internet gelezen. Een ander ding dat ik schrap, is het drinken van alcohol. Dat verlaagt je efficiëntie enorm. Er wordt 's middags nog altijd heel veel gedronken in België. Je hebt de lunch, het diner, de recepties tussendoor ... Dat verlaagt je productiviteit enorm."

Positivisme. "Een aangenaam contact, het afwerken van een rapport of het bevestigen van een contract: plan elke dag een aantal punten waar je niet tegenop ziet, maar waar je naar uitkijkt."

Bron: Tim Christiaens, 'Win tijd op jouw manier', Lannoo.
www.wintijd.com

Vergadering. "Het ergste is als je een vergadering moet beginnen met je te excuseren dat je te laat bent. Dat is niet goed, je start in een underdogpositie. Tien minuten vroeger komen, is fantastisch. Je ziet die hele organisatie zich voorbereiden op een meeting. Je bent zelf heel kalm, je hebt jezelf ingeleefd in een andere biotoop. En als je vroeg bent, kun je een eigen plaats in een vergaderlokaal kiezen, wat niet onbelangrijk is." Planning. "Er gebeuren vaak veel onverwachte dingen. In een agenda moet je ruimtes voorzien zodat je, als je bijvoorbeeld wat vertraging hebt op de weg, je niet moet haasten. Een gaatje van een uur maakt dat je rustiger kunt antwoorden op een telefoontje of koffie kunt gaan drinken op een marktplein, waardoor je geestelijk rust krijgt en ergens op een kalme manier aankomt." Tijdverlies. "Ik schrap bewust tv-kijken. Ik heb nog maar twee jaar kabeltelevisie. Ik vind dat tijdverlies. Meestal heb ik die dingen al op de radio gehoord of via het internet gelezen. Een ander ding dat ik schrap, is het drinken van alcohol. Dat verlaagt je efficiëntie enorm. Er wordt 's middags nog altijd heel veel gedronken in België. Je hebt de lunch, het diner, de recepties tussendoor ... Dat verlaagt je productiviteit enorm." Positivisme. "Een aangenaam contact, het afwerken van een rapport of het bevestigen van een contract: plan elke dag een aantal punten waar je niet tegenop ziet, maar waar je naar uitkijkt." Bron: Tim Christiaens, 'Win tijd op jouw manier', Lannoo.www.wintijd.com