"Zo kan je je gsm waterdicht maken door een soort van olie aan te brengen in de elektronica binnenin", vertelt medezaakvoerder Bas De Cat. "Je moet dat nu nog om het jaar herhalen, maar we zijn volop op zoek naar een permanent werkend product."

De bvba uit Meise werd begin vorig jaar opgericht door Bas De Cat (26), Stijn Devleesschauwer (24) en Gregory Symons (28). Twee van de drie studeren nog. "We wilden hier niet mee wachten tot we afgestudeerd waren, omdat we wisten dat we een gat in de markt hadden gevonden", zegt De Cat. "Onze ouders hebben voor de eerste financiering gezorgd, omdat ook zij geloofden in ons concept. Er zijn in het buitenland nog wel enkele bedrijven bezig met nanotechnologie, maar onze producten zijn biologisch en ecologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot die van onze concurrenten."

Nanoskin wil nu vooral inzetten op de sprays tegen graffiti of wildplassen. "Onze voornaamste doelgroep is op dit moment de bouwsector, omdat die al lang zoekt naar een oplossing tegen de constante graffitivervuiling op de werven. Wanneer de bouwvakkers onze spray aanbrengen op die graffiti, kan die er makkelijk worden afgespoten met een tuinslang. Ook tegen wildplassers werkt het. Wanneer de spray wordt aangebracht op de muur, wordt de urine teruggekaatst op de broek van de dader."

Nanoskin is op dit moment in onderhandeling met enkele bedrijven, maar haalt het gros van zijn inkomsten nog uit zijn webshop. "Tot de eerste contracten binnen zijn, focussen we vooral op betaalde reclame via Facebook en YouTube die particulieren naar onze webshop lokt", zegt De Cat. Het bedrijf wil dit jaar break-even draaien, maar wacht de toekomst nog even af. "We willen eerst ons jaardoel voor 2015 halen en dan zien we wel verder", besluit De Cat.

Ruben Van Lent

"Zo kan je je gsm waterdicht maken door een soort van olie aan te brengen in de elektronica binnenin", vertelt medezaakvoerder Bas De Cat. "Je moet dat nu nog om het jaar herhalen, maar we zijn volop op zoek naar een permanent werkend product."De bvba uit Meise werd begin vorig jaar opgericht door Bas De Cat (26), Stijn Devleesschauwer (24) en Gregory Symons (28). Twee van de drie studeren nog. "We wilden hier niet mee wachten tot we afgestudeerd waren, omdat we wisten dat we een gat in de markt hadden gevonden", zegt De Cat. "Onze ouders hebben voor de eerste financiering gezorgd, omdat ook zij geloofden in ons concept. Er zijn in het buitenland nog wel enkele bedrijven bezig met nanotechnologie, maar onze producten zijn biologisch en ecologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot die van onze concurrenten." Nanoskin wil nu vooral inzetten op de sprays tegen graffiti of wildplassen. "Onze voornaamste doelgroep is op dit moment de bouwsector, omdat die al lang zoekt naar een oplossing tegen de constante graffitivervuiling op de werven. Wanneer de bouwvakkers onze spray aanbrengen op die graffiti, kan die er makkelijk worden afgespoten met een tuinslang. Ook tegen wildplassers werkt het. Wanneer de spray wordt aangebracht op de muur, wordt de urine teruggekaatst op de broek van de dader."Nanoskin is op dit moment in onderhandeling met enkele bedrijven, maar haalt het gros van zijn inkomsten nog uit zijn webshop. "Tot de eerste contracten binnen zijn, focussen we vooral op betaalde reclame via Facebook en YouTube die particulieren naar onze webshop lokt", zegt De Cat. Het bedrijf wil dit jaar break-even draaien, maar wacht de toekomst nog even af. "We willen eerst ons jaardoel voor 2015 halen en dan zien we wel verder", besluit De Cat. Ruben Van Lent