De Leuvense start-up in cadeaubonnen YenYard lanceert zijn dienst vanaf september ook in de stad Antwerpen. Daarna volgen de andere Vlaamse provinciehoofdsteden en in de komende jaren Nederland en Wallonië. YenYard heeft een website en een app waarmee je een lijst kunt maken van winkels die je leuk vindt. Wie een geschenk wil kopen, weet dan waar hij daar terecht kan.

"Het idee ontstond toen we zagen hoeveel kerstcadeaus werden verkocht. We willen de foute cadeaus uit de wereld helpen", zegt Yannick Schroeyen, die het bedrijf oprichtte samen met Bert Govaerts en Nathalie De Mild. YenYard werkt in eerste instantie samen met winkels die niet via het internet verkopen. Zij krijgen een pagina op het platform van YenYard. "Zelfstandige handelaars kunnen daarmee een goedkoop online equivalent van een webshop genereren", zegt Schroeyen.

Het idee ontstond eind 2011, in het begin van 2012 werd de bvba YankeeMikeBravo opgericht en begin dit jaar werd het internetplatform YenYard boven de doopvont gehouden. YenYard borduurt voort op de bekende geboorte- en huwelijkslijsten, maar in plaats van een lijst in één winkel gaat het om verschillende winkels. Op termijn wil YenYard de cadeaubonnen achterwege laten. In plaats van een lijstje met favoriete winkels, kan je dan een lijstje met concrete cadeaus aanmaken en delen via de sociale media. De drie ondernemers werken voor YenYard na hun uren. Ze richtten het bedrijf op met eigen middelen en werden begeleid door het creativiteitsagentschap Flanders DC, het startersnetwerk Bryo en het Agentschap Ondernemen. Ze zijn op zoek naar groeikapitaal.

De Leuvense start-up in cadeaubonnen YenYard lanceert zijn dienst vanaf september ook in de stad Antwerpen. Daarna volgen de andere Vlaamse provinciehoofdsteden en in de komende jaren Nederland en Wallonië. YenYard heeft een website en een app waarmee je een lijst kunt maken van winkels die je leuk vindt. Wie een geschenk wil kopen, weet dan waar hij daar terecht kan. "Het idee ontstond toen we zagen hoeveel kerstcadeaus werden verkocht. We willen de foute cadeaus uit de wereld helpen", zegt Yannick Schroeyen, die het bedrijf oprichtte samen met Bert Govaerts en Nathalie De Mild. YenYard werkt in eerste instantie samen met winkels die niet via het internet verkopen. Zij krijgen een pagina op het platform van YenYard. "Zelfstandige handelaars kunnen daarmee een goedkoop online equivalent van een webshop genereren", zegt Schroeyen.Het idee ontstond eind 2011, in het begin van 2012 werd de bvba YankeeMikeBravo opgericht en begin dit jaar werd het internetplatform YenYard boven de doopvont gehouden. YenYard borduurt voort op de bekende geboorte- en huwelijkslijsten, maar in plaats van een lijst in één winkel gaat het om verschillende winkels. Op termijn wil YenYard de cadeaubonnen achterwege laten. In plaats van een lijstje met favoriete winkels, kan je dan een lijstje met concrete cadeaus aanmaken en delen via de sociale media. De drie ondernemers werken voor YenYard na hun uren. Ze richtten het bedrijf op met eigen middelen en werden begeleid door het creativiteitsagentschap Flanders DC, het startersnetwerk Bryo en het Agentschap Ondernemen. Ze zijn op zoek naar groeikapitaal.