David Noël (34) is een van de weinige Belgen in de Berlijnse techhub. Hij is Vice president of community, wat betekent dat hij verantwoordelijk is voor de sociale netwerken van het online audioplatform waarop muzikanten hun creaties kunnen delen. Hij vertegenwoordigt SoundCloud ook tijdens conferenties en in de media. De Waal maakte zijn college niet af, maar vertrok in 2000 naar Keulen, voor hij zich, na een tussenstop in München, vestigde in Berlijn. Vandaag verdeelt hij zijn tijd tussen Duitsland en de Verenigde Staten, waar hij geregeld te vinden is in New York, Los Angeles en San Francisco. Steden waar het krioelt van de start-ups en waar SoundCloud zijn activiteiten heeft ontplooid.

"Deze job is ongetwijfeld de belangrijkste uit mijn loopbaan," zegt Noël. "Ik heb het geluk te kunnen werken voor een start-up die sindsdien gegroeid is en vandaag zo'n 200 medewerkers telt. Aangezien SoundCloud wereldwijd actief is, onderhoud ik via video ook contacten met de leden van onze teams in andere landen."

Berlijn

"Sinds de val van de Muur vindt Berlijn zichzelf voortdurend opnieuw uit. De hoofdstad van Duitsland is een internationale metropool die uit alle hoeken van de wereld mensen met creatieve ambities aantrekt: kunstenaars, fotografen, designers, architecten, muzikanten, ondernemers. Die toevloed verleent de stad een apart cachet. Hier vind je de beste troeven van de grote Amerikaanse steden, maar dan zonder het benauwde gevoel dat je daar vaak ervaart. Berlijn is een stad met veel ruimte, veel groen en tal van rustige plekjes. De mensen zijn er ontspannen. Voor mij één grote bron van inspiratie."

"Ook al heb ik geen concrete toekomstplannen, toch kan ik me best voorstellen dat ik voor lange tijd in Berlijn of New York zou gaan wonen. Dit hectische leven met het vele reizen is natuurlijk makkelijker als je single bent. Als je werkt voor een internationaal bedrijf horen reizen er nu eenmaal bij. Alleen die lange vluchten zou ik graag vermijden."

Valentine van Vyve

David Noël (34) is een van de weinige Belgen in de Berlijnse techhub. Hij is Vice president of community, wat betekent dat hij verantwoordelijk is voor de sociale netwerken van het online audioplatform waarop muzikanten hun creaties kunnen delen. Hij vertegenwoordigt SoundCloud ook tijdens conferenties en in de media. De Waal maakte zijn college niet af, maar vertrok in 2000 naar Keulen, voor hij zich, na een tussenstop in München, vestigde in Berlijn. Vandaag verdeelt hij zijn tijd tussen Duitsland en de Verenigde Staten, waar hij geregeld te vinden is in New York, Los Angeles en San Francisco. Steden waar het krioelt van de start-ups en waar SoundCloud zijn activiteiten heeft ontplooid. "Deze job is ongetwijfeld de belangrijkste uit mijn loopbaan," zegt Noël. "Ik heb het geluk te kunnen werken voor een start-up die sindsdien gegroeid is en vandaag zo'n 200 medewerkers telt. Aangezien SoundCloud wereldwijd actief is, onderhoud ik via video ook contacten met de leden van onze teams in andere landen."Berlijn"Sinds de val van de Muur vindt Berlijn zichzelf voortdurend opnieuw uit. De hoofdstad van Duitsland is een internationale metropool die uit alle hoeken van de wereld mensen met creatieve ambities aantrekt: kunstenaars, fotografen, designers, architecten, muzikanten, ondernemers. Die toevloed verleent de stad een apart cachet. Hier vind je de beste troeven van de grote Amerikaanse steden, maar dan zonder het benauwde gevoel dat je daar vaak ervaart. Berlijn is een stad met veel ruimte, veel groen en tal van rustige plekjes. De mensen zijn er ontspannen. Voor mij één grote bron van inspiratie.""Ook al heb ik geen concrete toekomstplannen, toch kan ik me best voorstellen dat ik voor lange tijd in Berlijn of New York zou gaan wonen. Dit hectische leven met het vele reizen is natuurlijk makkelijker als je single bent. Als je werkt voor een internationaal bedrijf horen reizen er nu eenmaal bij. Alleen die lange vluchten zou ik graag vermijden."Valentine van Vyve