Op die manier blijft de kostenverhoging voor studenten beperkt, zegt de rector maandag in Gazet van Antwerpen.

De UA (Universiteit Antwerpen) krijgt door de besparingen die de Vlaamse overheid plant bijna 4 miljoen euro minder werkingsmiddelen per jaar. De voorbije week werd een verhoging van het inschrijvingsgeld als meest plausibele optie voorgesteld om die besparing op te vangen.

"Als de studenten die besparingslast volledig moeten dragen, verhoogt het inschrijvingsgeld van 600 naar 900 euro per jaar. Dat is een enorme schok, en dat wil ik de ouders en studenten zeker niet aandoen", klinkt het.

"Veel bedrijven betalen nauwelijks belastingen in dit land, maar wij leveren hen wel de arbeidskrachten die zij zo hard nodig hebben. En als de ondernemers akkoord gaan met de besparingsmaatregelen van de Vlaamse overheid, nodig ik ze uit om financieel bij te springen," aldus de rector. (Belga/BO)

Op die manier blijft de kostenverhoging voor studenten beperkt, zegt de rector maandag in Gazet van Antwerpen. De UA (Universiteit Antwerpen) krijgt door de besparingen die de Vlaamse overheid plant bijna 4 miljoen euro minder werkingsmiddelen per jaar. De voorbije week werd een verhoging van het inschrijvingsgeld als meest plausibele optie voorgesteld om die besparing op te vangen."Als de studenten die besparingslast volledig moeten dragen, verhoogt het inschrijvingsgeld van 600 naar 900 euro per jaar. Dat is een enorme schok, en dat wil ik de ouders en studenten zeker niet aandoen", klinkt het. "Veel bedrijven betalen nauwelijks belastingen in dit land, maar wij leveren hen wel de arbeidskrachten die zij zo hard nodig hebben. En als de ondernemers akkoord gaan met de besparingsmaatregelen van de Vlaamse overheid, nodig ik ze uit om financieel bij te springen," aldus de rector. (Belga/BO)