U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Welke zijn de nadelen van de watervaltechniek?

Het is moeilijk om een volledig product op voorhand te definiëren en structurele problemen met het product duiken pas tijdens de testfase. Het zou beter zijn als dat veel vroeger gebeurde.

Wat betekent 'scrum'?

Het is eigenlijk een rugbyterm (voor een spelhervatting waarbij de teams elkaar in groep proberen weg te duwen), maar in de wereld van softwareontwikkeling verwijst het naar een managementtechniek waarbij multidisciplinaire teams in korte sprints (van 1 tot 4 weken) samenwerken en meteen tot een werkend product komen. De focus tijdens het proces ligt op de samenwerking.

Wat zijn de voordelen van deze methode?

"Je kan de definitie van het product gaandeweg bijsturen in functie van hetgeen je leert tijdens het proces," zegt Tom Vroemans, managing director van Appstrakt. "Je hebt sneller een afgewerkt product waarbij nog niet per se alle functies aanwezig hoeven te zijn." Volgens Vroemans kom je zo sneller tot een waardevol product dat sneller op de markt kan worden gebracht, terwijl het ontwikkelingsproces met minder stress gepaard gaat.

Tom Vroemans' tips voor een goede scrum?

-Zorg dat de noodzakelijke rollen in het team voldoende gedefinieerd en aanwezig zijn.

- Let erop dat iedereen de regels kent en ze ook consequent toepast, want anders werkt het niet.

- Overtuig de klant om het spel mee te spelen door deel uit te maken van het team en dus ook verantwoordelijkheid op te nemen.

In de nieuwe Trends staat een uitgebreid artikel over Appstrakt en Tom Vroemans.

Welke zijn de nadelen van de watervaltechniek? Het is moeilijk om een volledig product op voorhand te definiëren en structurele problemen met het product duiken pas tijdens de testfase. Het zou beter zijn als dat veel vroeger gebeurde.Wat betekent 'scrum'? Het is eigenlijk een rugbyterm (voor een spelhervatting waarbij de teams elkaar in groep proberen weg te duwen), maar in de wereld van softwareontwikkeling verwijst het naar een managementtechniek waarbij multidisciplinaire teams in korte sprints (van 1 tot 4 weken) samenwerken en meteen tot een werkend product komen. De focus tijdens het proces ligt op de samenwerking.Wat zijn de voordelen van deze methode? "Je kan de definitie van het product gaandeweg bijsturen in functie van hetgeen je leert tijdens het proces," zegt Tom Vroemans, managing director van Appstrakt. "Je hebt sneller een afgewerkt product waarbij nog niet per se alle functies aanwezig hoeven te zijn." Volgens Vroemans kom je zo sneller tot een waardevol product dat sneller op de markt kan worden gebracht, terwijl het ontwikkelingsproces met minder stress gepaard gaat.Tom Vroemans' tips voor een goede scrum?-Zorg dat de noodzakelijke rollen in het team voldoende gedefinieerd en aanwezig zijn. - Let erop dat iedereen de regels kent en ze ook consequent toepast, want anders werkt het niet.- Overtuig de klant om het spel mee te spelen door deel uit te maken van het team en dus ook verantwoordelijkheid op te nemen.In de nieuwe Trends staat een uitgebreid artikel over Appstrakt en Tom Vroemans.