Dit weekend, van vrijdagavond tot zaterdag, organiseert Philippe Vlerick voor het eerst zijn eigen muziekfestival. Zo'n 10.000 mensen worden verwacht op Heartbeats. Op de affiche staan als blikvangers onder Deus, Roisín Murphy en Metronomy.

Bij zijn aantreden als voorzitter van de Eurometropool Kortrijk-Rijsel-Doornik, gaf Vlerick te kennen dat hij drie prioriteiten had: de interactie bevorderen tussen studenten aan weerszijden van de grens, een betere mobiliteit en een grensoverschrijdend muziekfestival.

Dat laatste komt er nu aan. Met BIC Carpets is hij zelf cosponsor van het festival. Via zijn uitgebreid netwerk kon hij ook andere bedrijven (Proximus, Sioen, KBC, LVD, Crop's,...) aanspreken om zijn droom - een soort Tomorrowland op de Frans-Belgische grens - waar te maken. Heartbeats werkt met een budget van zo'n 800.000 euro en vindt plaats in het plezierhaventje van Halluin, pal op de grens met Menen.

Vlerick wist niet alleen culturele organisaties aan beide kanten van de grens te overtuigen om in zijn verhaal mee te stappen, maar ook socio-economische. Zo zullen de drie arbeidsbemiddelingsdiensten (Pole d'Emploi uit Noord-Frankrijk, VDAB en het Waalse Forem) aanwezig en actief zijn op de festivalweide. Philippe Vlerick wil van Heartbeats een blijver maken.

K.C.

Dit weekend, van vrijdagavond tot zaterdag, organiseert Philippe Vlerick voor het eerst zijn eigen muziekfestival. Zo'n 10.000 mensen worden verwacht op Heartbeats. Op de affiche staan als blikvangers onder Deus, Roisín Murphy en Metronomy.Bij zijn aantreden als voorzitter van de Eurometropool Kortrijk-Rijsel-Doornik, gaf Vlerick te kennen dat hij drie prioriteiten had: de interactie bevorderen tussen studenten aan weerszijden van de grens, een betere mobiliteit en een grensoverschrijdend muziekfestival. Dat laatste komt er nu aan. Met BIC Carpets is hij zelf cosponsor van het festival. Via zijn uitgebreid netwerk kon hij ook andere bedrijven (Proximus, Sioen, KBC, LVD, Crop's,...) aanspreken om zijn droom - een soort Tomorrowland op de Frans-Belgische grens - waar te maken. Heartbeats werkt met een budget van zo'n 800.000 euro en vindt plaats in het plezierhaventje van Halluin, pal op de grens met Menen.Vlerick wist niet alleen culturele organisaties aan beide kanten van de grens te overtuigen om in zijn verhaal mee te stappen, maar ook socio-economische. Zo zullen de drie arbeidsbemiddelingsdiensten (Pole d'Emploi uit Noord-Frankrijk, VDAB en het Waalse Forem) aanwezig en actief zijn op de festivalweide. Philippe Vlerick wil van Heartbeats een blijver maken.K.C.