Fiscale constructies met als doel belastingen te ontduiken, zijn oneerlijke concurrentie voor onze kmo's en zelfstandigen, zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "

Er is niets mis met fiscale optimalisatie, maar illegale fiscale constructies stoten kmo's en zelfstandigen die alles wel correct doen tegen de borst", luidt het.

De zondagavond gepubliceerde Panama Papers bevatten 11,5 miljoen gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca. De documenten geven inzage in honderdduizenden spookvennootschappen, stichtingen en trusts in 21 offshoreparadijzen wereldwijd. Op de lijst staan ook 732 Belgen of mensen die in ons land wonen, onder wie ook een aantal zelfstandigen en vrije beroepen.

De ondernemersorganisatie steunt minister van Financiën Johan Van Overveldt (N-VA), die aan de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) de opdracht had gegeven om de gegevens te onderzoeken. (Belga/BO)

Fiscale constructies met als doel belastingen te ontduiken, zijn oneerlijke concurrentie voor onze kmo's en zelfstandigen, zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "Er is niets mis met fiscale optimalisatie, maar illegale fiscale constructies stoten kmo's en zelfstandigen die alles wel correct doen tegen de borst", luidt het. De zondagavond gepubliceerde Panama Papers bevatten 11,5 miljoen gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca. De documenten geven inzage in honderdduizenden spookvennootschappen, stichtingen en trusts in 21 offshoreparadijzen wereldwijd. Op de lijst staan ook 732 Belgen of mensen die in ons land wonen, onder wie ook een aantal zelfstandigen en vrije beroepen. De ondernemersorganisatie steunt minister van Financiën Johan Van Overveldt (N-VA), die aan de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) de opdracht had gegeven om de gegevens te onderzoeken. (Belga/BO)