Nota's ordenen. Om uw nota's na een vergadering te ordenen, maakt u een map aan. U typt het thema van de vergadering in de centrale tekstballon en maakt voor elk onderwerp een nieuwe tak. U kunt voor elke tak nog kleinere takken maken. Met Open Office Word (ook gratis) kunt u deze map converteren tot een tekstdocument. Handig om uit te delen.

Informatie verzamelen. U kunt in een mindmap links naar bijvoorbeeld Word- en Excel-bestanden maken. Ook links naar het internet zijn mogelijk.

De vooruitgang van een project meten. Het is mogelijk om bijvoorbeeld voor een project de status van elke tekstballon bij te houden en de naam van de verantwoordelijke van dat projectonderdeel aan te duiden. Daarna kunt u de map filteren, zodat bijvoorbeeld alleen de ballonnen met 'In progress' verschijnen.

Ideeën ordenen na een brainstorming. Om niemand voor het hoofd te stoten, noteert u tijdens de brainstorming alle ideeën zonder onderscheid. Daarna kunt u ze ordenen door takken te verplaatsen en kleur aan te brengen. Met meer dan tachtig symbolen kunt u bijkomende accenten leggen.

Bron: Management

Nota's ordenen. Om uw nota's na een vergadering te ordenen, maakt u een map aan. U typt het thema van de vergadering in de centrale tekstballon en maakt voor elk onderwerp een nieuwe tak. U kunt voor elke tak nog kleinere takken maken. Met Open Office Word (ook gratis) kunt u deze map converteren tot een tekstdocument. Handig om uit te delen. Informatie verzamelen. U kunt in een mindmap links naar bijvoorbeeld Word- en Excel-bestanden maken. Ook links naar het internet zijn mogelijk. De vooruitgang van een project meten. Het is mogelijk om bijvoorbeeld voor een project de status van elke tekstballon bij te houden en de naam van de verantwoordelijke van dat projectonderdeel aan te duiden. Daarna kunt u de map filteren, zodat bijvoorbeeld alleen de ballonnen met 'In progress' verschijnen. Ideeën ordenen na een brainstorming. Om niemand voor het hoofd te stoten, noteert u tijdens de brainstorming alle ideeën zonder onderscheid. Daarna kunt u ze ordenen door takken te verplaatsen en kleur aan te brengen. Met meer dan tachtig symbolen kunt u bijkomende accenten leggen. Bron: Management