Profiel. Een kaderlid van 35 à 40 jaar die carrière heeft gemaakt in een grote onderneming is de ideale kandidaat voor een topfunctie in een kmo. Hij kent de beperkingen van de grote bedrijven.
Search. U neemt best een searchbureau onder de arm om uw doelgroep te benaderen. Dat maakt u geloofwaardig en bovendien worden hipo's meestal gespot door headhunters.
Overtuigen. U moet een duidelijk ontwikkelingsproject kunnen voorstellen. Een hoger kaderlid is meer geïnteresseerd in het potentieel van het bedrijf dan in de huidige situatie. Hij zoekt een uitdaging.
Cijfers. Aarzel niet om uw resultatenrekening voor te leggen en de grote lijnen van uw businessplan uit te leggen.
Structuur. De kleine bedrijfsstructuur heeft als voordeel dat er een rechte lijn naar de bedrijfsleider loopt. Door hem toe te laten in het directiecomité plaatst u het kaderlid in het centrum van de onderneming.
Carte blanche. Werft u een nieuwe algemeen directeur aan, dan moet u hem bijna carte blanche geven om zijn ideeën ten uitvoer te brengen.
Kapitaal. Als u zich niet het salaris kunt veroorloven dat uw beoogde manager nu verdient, kunt u hem een premie in het vooruitzicht stellen of hem laten toetreden tot het aandelenkapitaal van de onderneming.

Bron: Chef d'Entreprise

Profiel. Een kaderlid van 35 à 40 jaar die carrière heeft gemaakt in een grote onderneming is de ideale kandidaat voor een topfunctie in een kmo. Hij kent de beperkingen van de grote bedrijven. Search. U neemt best een searchbureau onder de arm om uw doelgroep te benaderen. Dat maakt u geloofwaardig en bovendien worden hipo's meestal gespot door headhunters. Overtuigen. U moet een duidelijk ontwikkelingsproject kunnen voorstellen. Een hoger kaderlid is meer geïnteresseerd in het potentieel van het bedrijf dan in de huidige situatie. Hij zoekt een uitdaging. Cijfers. Aarzel niet om uw resultatenrekening voor te leggen en de grote lijnen van uw businessplan uit te leggen. Structuur. De kleine bedrijfsstructuur heeft als voordeel dat er een rechte lijn naar de bedrijfsleider loopt. Door hem toe te laten in het directiecomité plaatst u het kaderlid in het centrum van de onderneming. Carte blanche. Werft u een nieuwe algemeen directeur aan, dan moet u hem bijna carte blanche geven om zijn ideeën ten uitvoer te brengen. Kapitaal. Als u zich niet het salaris kunt veroorloven dat uw beoogde manager nu verdient, kunt u hem een premie in het vooruitzicht stellen of hem laten toetreden tot het aandelenkapitaal van de onderneming. Bron: Chef d'Entreprise