Kattebelletjes en -filmpjes. Komt u vaak na hun bedtijd thuis? Schrijf dan een briefje voor in hun boterhammendoos de volgende dag. Dat vinden ze geweldig. Of neem een kort filmpje van uzelf op dat u voor hen achterlaat op de ontbijttafel.

Combineer (huishoud)werk met kinderen. Moet u een mailing doen? Laat ze meehelpen met het plakken van de postzegels. Moet u boodschappen doen of koken? Maak er samen een leuke activiteit van. Bovendien worden uw kinderen zo goede helpers die u later dankbaar zullen zijn voor die dierbare momenten.

Las korte pauzes in. Als u wel thuis maar toch niet beschikbaar voor uw kinderen bent, kunt u kleine pauzes van bijvoorbeeld een kwartier inlassen om samen iets leuks te doen. Zet eventueel een timer, zodat iedereen weet hoeveel tijd een kwartier is.

Duid vrije momenten aan op een kalender. Kinderen hebben regelmatig behoefte aan een-op-eenaandacht van hun ouders. Blokkeer vaste momenten in uw agenda (bijvoorbeeld elke zaterdagochtend) om alleen te zijn met een van uw kinderen. Als u die momenten op een kalender zet, zien ze bovendien hoe belangrijk u dit vindt.

Bron: Lifehack.org

Kattebelletjes en -filmpjes. Komt u vaak na hun bedtijd thuis? Schrijf dan een briefje voor in hun boterhammendoos de volgende dag. Dat vinden ze geweldig. Of neem een kort filmpje van uzelf op dat u voor hen achterlaat op de ontbijttafel. Combineer (huishoud)werk met kinderen. Moet u een mailing doen? Laat ze meehelpen met het plakken van de postzegels. Moet u boodschappen doen of koken? Maak er samen een leuke activiteit van. Bovendien worden uw kinderen zo goede helpers die u later dankbaar zullen zijn voor die dierbare momenten. Las korte pauzes in. Als u wel thuis maar toch niet beschikbaar voor uw kinderen bent, kunt u kleine pauzes van bijvoorbeeld een kwartier inlassen om samen iets leuks te doen. Zet eventueel een timer, zodat iedereen weet hoeveel tijd een kwartier is. Duid vrije momenten aan op een kalender. Kinderen hebben regelmatig behoefte aan een-op-eenaandacht van hun ouders. Blokkeer vaste momenten in uw agenda (bijvoorbeeld elke zaterdagochtend) om alleen te zijn met een van uw kinderen. Als u die momenten op een kalender zet, zien ze bovendien hoe belangrijk u dit vindt. Bron: Lifehack.org