Guy Pieters begon met het verkopen van schilderijen in de drogisterij van zijn ouders, in Sint-Martens-Latem. Zijn eerste kunstgalerij opende hij begin jaren '80, in de nadagen van de oliecrisis.

Hij begon kunstenaars die op hun retour waren, zoals de Franse Arman, in België te verkopen en maakte ze weer succesvol. Als de markt in een dip zit, dan is dat het moment om toe te slaan, vindt Guy Pieters. "Iedereen spreekt van een crisis. Dus volgens mij is dit hét moment om een bedrijf op starten. Je moet dan hard werken, een klare kijk hebben en een beetje geluk hebben. Als de markt daarna herleeft, geeft dat vleugels aan je bedrijf."

In Z-Talk Goossens praat Guy Pieters ook over de concurrentie met de grote veilinghuizen Sotheby's en Christie's, de prijszetting van kunstenaars als Jan Fabre, de waarde van de Belgische kunstscène en over hoe hij wekenlang leefde met de doodsbedreiging uit het maffiamilieu.

Z-Talk Goossens kunt u bekijken op zaterdag vanaf 11 uur, of nu al hieronder

Guy Pieters begon met het verkopen van schilderijen in de drogisterij van zijn ouders, in Sint-Martens-Latem. Zijn eerste kunstgalerij opende hij begin jaren '80, in de nadagen van de oliecrisis. Hij begon kunstenaars die op hun retour waren, zoals de Franse Arman, in België te verkopen en maakte ze weer succesvol. Als de markt in een dip zit, dan is dat het moment om toe te slaan, vindt Guy Pieters. "Iedereen spreekt van een crisis. Dus volgens mij is dit hét moment om een bedrijf op starten. Je moet dan hard werken, een klare kijk hebben en een beetje geluk hebben. Als de markt daarna herleeft, geeft dat vleugels aan je bedrijf." In Z-Talk Goossens praat Guy Pieters ook over de concurrentie met de grote veilinghuizen Sotheby's en Christie's, de prijszetting van kunstenaars als Jan Fabre, de waarde van de Belgische kunstscène en over hoe hij wekenlang leefde met de doodsbedreiging uit het maffiamilieu. Z-Talk Goossens kunt u bekijken op zaterdag vanaf 11 uur, of nu al hieronder