Pas u aan aan het ritme van uw bestemming enkele dagen voor u vertrekt. Trek u niets aan van mensen die u scheef bekijken wanneer u vaststelt dat het 07.26 uur is, terwijl het eigenlijk 14.26 uur is. Trouwens, als u deze redenering volgt, moet u op dat moment in bed liggen.

In het vliegtuig: vergeet de tijd in het land van vertrek. Richt u nu helemaal op de tijd op uw bestemming. Pas uw horloge aan. Werkt uw horloge niet? Zet dan de minutenwijzer elke minuut een streepje verder/terug, zo hebt u ook iets te doen.

Drink veel water. Reken op twee liter voor negen uur vliegen. En stoor uw buurman dus elk uur om naar het toilet te gaan. Zeg maar dat het voor uw lichaam is. Hij zou toch niet willen dat uw lichaam zich tegen hem keert.

Eet niet te veel, rook niet te veel, drink geen alcohol of koffie. Kortom: vermijd opwekkende middelen die uw lichaam ontregelen.

Slik geen slaapmiddelen. Door uw lichaam te forceren, maakt u de zaak alleen maar erger. Uw organisme moet zich aanpassen.

Vertoef zoveel mogelijk in de zon. Zodra u aankomt, moet u de zon opzoeken. Dat versnelt de hersynchronisatie van uw lichaam. Is er geen zon? Dan begrijpen we niet waarom u bent vertrokken.

Reis alleen van noord naar zuid en omgekeerd. Zo blijft u binnen dezelfde tijdzone en vermijdt u een jetlag.

Bron: Topito.com

Pas u aan aan het ritme van uw bestemming enkele dagen voor u vertrekt. Trek u niets aan van mensen die u scheef bekijken wanneer u vaststelt dat het 07.26 uur is, terwijl het eigenlijk 14.26 uur is. Trouwens, als u deze redenering volgt, moet u op dat moment in bed liggen. In het vliegtuig: vergeet de tijd in het land van vertrek. Richt u nu helemaal op de tijd op uw bestemming. Pas uw horloge aan. Werkt uw horloge niet? Zet dan de minutenwijzer elke minuut een streepje verder/terug, zo hebt u ook iets te doen. Drink veel water. Reken op twee liter voor negen uur vliegen. En stoor uw buurman dus elk uur om naar het toilet te gaan. Zeg maar dat het voor uw lichaam is. Hij zou toch niet willen dat uw lichaam zich tegen hem keert. Eet niet te veel, rook niet te veel, drink geen alcohol of koffie. Kortom: vermijd opwekkende middelen die uw lichaam ontregelen. Slik geen slaapmiddelen. Door uw lichaam te forceren, maakt u de zaak alleen maar erger. Uw organisme moet zich aanpassen. Vertoef zoveel mogelijk in de zon. Zodra u aankomt, moet u de zon opzoeken. Dat versnelt de hersynchronisatie van uw lichaam. Is er geen zon? Dan begrijpen we niet waarom u bent vertrokken. Reis alleen van noord naar zuid en omgekeerd. Zo blijft u binnen dezelfde tijdzone en vermijdt u een jetlag. Bron: Topito.com