Welk platform? Uw bedrijf kan een applicatie maken voor de iPhone. Een nadeel is dat de AppStore van Apple meer dan 100.000 applicaties telt en veel gebruikers door het bos de bomen niet meer zien. Het platform van Google (Android) zit in de lift, vooral omdat het om verschillende smartphonemodellen draait. BlackBerry staat stevig in de businesswereld, vooral met planningtoepassingen. Windows Mobile stelt nog niet veel voor.

Wat is uw doelgroep? Uw applicatie moet een dienst leveren. Spelletjes of foto's dienen nergens toe. De meest gevraagde toepassingen zijn gps en geolokalisatie.

Betalend of gratis? Meer dan 70% van de applicaties in de AppStore is gratis. Maar een app die een of enkele euro's kost, zal weinig gebruikers afschrikken.

Wat kost het? Een gespecialiseerd agentschap kost al snel 20.000 euro en heeft één à drie maanden nodig om de applicatie te ontwikkelen. Een eenvoudige module hoeft niet meer dan 2000 euro te kosten. Wilt u die integreren in adembenemende graphics, dan moet u rekenen op 10.000 euro extra. Voor een reservatiesysteem, catalogus of zoekfunctie is een verbinding met uw server nodig en dat kost 5000 à 10.000 euro extra.

Is onderhoud nodig? Ja. Smartphones evolueren zo snel dat regelmatige updates nodig zijn. Reken op een jaarlijkse kost van 10 à 15% van de ontwikkelingsprijs.

Bron: Chef d'Entreprise

Welk platform? Uw bedrijf kan een applicatie maken voor de iPhone. Een nadeel is dat de AppStore van Apple meer dan 100.000 applicaties telt en veel gebruikers door het bos de bomen niet meer zien. Het platform van Google (Android) zit in de lift, vooral omdat het om verschillende smartphonemodellen draait. BlackBerry staat stevig in de businesswereld, vooral met planningtoepassingen. Windows Mobile stelt nog niet veel voor. Wat is uw doelgroep? Uw applicatie moet een dienst leveren. Spelletjes of foto's dienen nergens toe. De meest gevraagde toepassingen zijn gps en geolokalisatie. Betalend of gratis? Meer dan 70% van de applicaties in de AppStore is gratis. Maar een app die een of enkele euro's kost, zal weinig gebruikers afschrikken. Wat kost het? Een gespecialiseerd agentschap kost al snel 20.000 euro en heeft één à drie maanden nodig om de applicatie te ontwikkelen. Een eenvoudige module hoeft niet meer dan 2000 euro te kosten. Wilt u die integreren in adembenemende graphics, dan moet u rekenen op 10.000 euro extra. Voor een reservatiesysteem, catalogus of zoekfunctie is een verbinding met uw server nodig en dat kost 5000 à 10.000 euro extra. Is onderhoud nodig? Ja. Smartphones evolueren zo snel dat regelmatige updates nodig zijn. Reken op een jaarlijkse kost van 10 à 15% van de ontwikkelingsprijs. Bron: Chef d'Entreprise