U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Zorg voor steun. Het is belangrijk dat de rugleuning over de gehele lengte voldoende steun biedt. Zet je stoel naar voor of achter in overeenstemming met je lengte en de afstand tot de pedalen. Je bovenbenen moeten horizontaal zijn en de knieën licht gebogen.

2 Plaats een kussentje. Als de zitting onderaan je rug niet voldoende steunt, kan een kussentje de oplossing zijn. Overigens bestaan er op maat gevormde rug- en zitkussens of schelpen die voor de juiste ondersteuning van been-, lenden- en schoudergedeelte zorgen.

3 Kilometervreters kiezen het beste voor stoelen met zijdelingse ruggensteunen en een verstelbare lendensteun.

4 Hoofdsteunen dienen in hoofdzaak als bescherming tegen een whiplash. Plaats ze zodanig dat ze je hoofd niet naar voren duwen en je er niet tegen leunt tijdens het rijden. Ze zijn uitsluitend bedoeld om de klappen op te vangen zodat het hoofd niet te ver achterover knikt.

5 Draai bij het in- en uitstappen je benen samen, in één vloeiende beweging, in en uit de wagen. Mocht het nodig zijn, schuif de stoel telkens maximaal achteruit en hou je met een hand aan het portier vast.

Bron: Fleet Square.

1 Zorg voor steun. Het is belangrijk dat de rugleuning over de gehele lengte voldoende steun biedt. Zet je stoel naar voor of achter in overeenstemming met je lengte en de afstand tot de pedalen. Je bovenbenen moeten horizontaal zijn en de knieën licht gebogen.2 Plaats een kussentje. Als de zitting onderaan je rug niet voldoende steunt, kan een kussentje de oplossing zijn. Overigens bestaan er op maat gevormde rug- en zitkussens of schelpen die voor de juiste ondersteuning van been-, lenden- en schoudergedeelte zorgen.3 Kilometervreters kiezen het beste voor stoelen met zijdelingse ruggensteunen en een verstelbare lendensteun.4 Hoofdsteunen dienen in hoofdzaak als bescherming tegen een whiplash. Plaats ze zodanig dat ze je hoofd niet naar voren duwen en je er niet tegen leunt tijdens het rijden. Ze zijn uitsluitend bedoeld om de klappen op te vangen zodat het hoofd niet te ver achterover knikt.5 Draai bij het in- en uitstappen je benen samen, in één vloeiende beweging, in en uit de wagen. Mocht het nodig zijn, schuif de stoel telkens maximaal achteruit en hou je met een hand aan het portier vast.Bron: Fleet Square.