Daadkracht: goede leidinggevenden nemen vaak beslissingen en, belangrijker, houden zich eraan. In onzekere tijden hakken ze knopen door en nemen ze hun verantwoordelijkheid.

Competentie: een leider moet zijn team van middelen voorzien. Tegenwoordig betekent dat vaak anderen weten te beïnvloeden en overtuigend zijn.

Integriteit: leiders die vertrouwd worden, hebben een positieve invloed op de prestaties, tevredenheid en betrokkenheid. Integriteit leidt tot respect.

Visie: een visie neer weten te leggen geeft mensen een gezamenlijk doel en de motivatie om vol te houden. Zonder visie zijn de medewerkers stuurloos.

Bescheidenheid: de meest effectieve leiders zijn geen blaaskaken, maar juist zeer bescheiden en nederig.

Doorzettingsvermogen: leiders die hun organisatie echt weten te transformeren geven nooit op. Dit betekent niet dat ze niet flexibel zijn, maar dat ze hun doelen nooit uit het oog verliezen.

Bron: Managersonline.nl

Daadkracht: goede leidinggevenden nemen vaak beslissingen en, belangrijker, houden zich eraan. In onzekere tijden hakken ze knopen door en nemen ze hun verantwoordelijkheid. Competentie: een leider moet zijn team van middelen voorzien. Tegenwoordig betekent dat vaak anderen weten te beïnvloeden en overtuigend zijn. Integriteit: leiders die vertrouwd worden, hebben een positieve invloed op de prestaties, tevredenheid en betrokkenheid. Integriteit leidt tot respect. Visie: een visie neer weten te leggen geeft mensen een gezamenlijk doel en de motivatie om vol te houden. Zonder visie zijn de medewerkers stuurloos. Bescheidenheid: de meest effectieve leiders zijn geen blaaskaken, maar juist zeer bescheiden en nederig. Doorzettingsvermogen: leiders die hun organisatie echt weten te transformeren geven nooit op. Dit betekent niet dat ze niet flexibel zijn, maar dat ze hun doelen nooit uit het oog verliezen. Bron: Managersonline.nl