Uit een enquête van hr-dienstverlener SD Worx bij 884 kleine en middelgrote ondernemingen blijkt dat 16,1 procent van de kmo's nu al gebruikmaakt van een arbeidsduurberekening op jaarbasis.

Van de kmo-zaakvoerders die dat op dit moment nog niet doen, ziet 57,7 procent de flexibiliseringsplannen van de minister wel zitten. Iets meer dan de helft van hen zou dat evenwel alleen doen indien de maatregel kostenneutraal is.

De Vlaamse kmo's (63,4 procent) staan positiever tegenover de annualisering dan de Waalse (47,2 procent).

De meeste kmo's (54 procent) houden er rekening mee dat hun werknemers in het algemeen neutraal staan tegenover een alternatieve manier van arbeidsduurberekening. Daarnaast denkt 31,7 procent dat de werknemers positief zullen reageren, 14,3 procent verwacht een negatieve houding. (Belga/BO)

Uit een enquête van hr-dienstverlener SD Worx bij 884 kleine en middelgrote ondernemingen blijkt dat 16,1 procent van de kmo's nu al gebruikmaakt van een arbeidsduurberekening op jaarbasis.Van de kmo-zaakvoerders die dat op dit moment nog niet doen, ziet 57,7 procent de flexibiliseringsplannen van de minister wel zitten. Iets meer dan de helft van hen zou dat evenwel alleen doen indien de maatregel kostenneutraal is. De Vlaamse kmo's (63,4 procent) staan positiever tegenover de annualisering dan de Waalse (47,2 procent). De meeste kmo's (54 procent) houden er rekening mee dat hun werknemers in het algemeen neutraal staan tegenover een alternatieve manier van arbeidsduurberekening. Daarnaast denkt 31,7 procent dat de werknemers positief zullen reageren, 14,3 procent verwacht een negatieve houding. (Belga/BO)