Bedrijven zouden echter veel baat hebben bij een grotere aanwezigheid van vrouwen. Volgens verschillende studies zijn bedrijven die vrouwen in hun raad van bestuur tellen bijvoorbeeld competitiever.

Om daar nog meer kracht bij te zetten, lanceert de vereniging Women on Board samen met 4 verenigingen het netwerk European Women on Boards (EWoB), een initiatief om de toegang voor vrouwen tot de raden van bestuur te vereenvoudigen.

"België en ook Europa hebben genoeg talentvolle vrouwen die in de raden van bestuur kunnen zetelen. De zoektocht naar een nieuw lid wordt echter heel vaak beperkt tot de persoonlijke netwerken van de leiders die al op post zijn... en die heel weinig vrouwen tellen", verklaart Sonja Rottiers, voorzitster van Women on Board.

European Women on Boards wil de keuze voor de bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leden voor hun Raad uitbreiden.
De verenigingen die lid zijn van het netwerk tonen het bestaan van "kweekvijvers" van vrouwelijke talenten die ten dienste staan van de bedrijven: ervaren en meertalige vrouwen (executive level) met diverse profielen, die aan de noden van verschillende soorten bedrijven beantwoorden (privé, openbaar, met of zonder winstgevend doek).

Volgens Cécile Coune, medevoorzitser van de Europese organisatie, "wordt de Europese vereniging een hefboom tot de ontwikkeling van nationale initiatieven dat ook positief op de uitstraling van vrouwen die contacten met buitenlandse bedrijven zal werken".

Virginie Moriaux

Op 5 december 2013 om 18u wordt het netwerk European Women on Boards officieel gelanceerd in aanwezigheid van een groot aantal bekende personen. Het event vindt plaats in Tour & Taxis (Brussel).

Bedrijven zouden echter veel baat hebben bij een grotere aanwezigheid van vrouwen. Volgens verschillende studies zijn bedrijven die vrouwen in hun raad van bestuur tellen bijvoorbeeld competitiever. Om daar nog meer kracht bij te zetten, lanceert de vereniging Women on Board samen met 4 verenigingen het netwerk European Women on Boards (EWoB), een initiatief om de toegang voor vrouwen tot de raden van bestuur te vereenvoudigen. "België en ook Europa hebben genoeg talentvolle vrouwen die in de raden van bestuur kunnen zetelen. De zoektocht naar een nieuw lid wordt echter heel vaak beperkt tot de persoonlijke netwerken van de leiders die al op post zijn... en die heel weinig vrouwen tellen", verklaart Sonja Rottiers, voorzitster van Women on Board. European Women on Boards wil de keuze voor de bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leden voor hun Raad uitbreiden. De verenigingen die lid zijn van het netwerk tonen het bestaan van "kweekvijvers" van vrouwelijke talenten die ten dienste staan van de bedrijven: ervaren en meertalige vrouwen (executive level) met diverse profielen, die aan de noden van verschillende soorten bedrijven beantwoorden (privé, openbaar, met of zonder winstgevend doek). Volgens Cécile Coune, medevoorzitser van de Europese organisatie, "wordt de Europese vereniging een hefboom tot de ontwikkeling van nationale initiatieven dat ook positief op de uitstraling van vrouwen die contacten met buitenlandse bedrijven zal werken". Virginie Moriaux