Gilles Coulier (28), Gilles De Schryver (30) en Wouter Sap (34) hielden in 2013 De Wereldvrede boven de doopvont. Het moest een productiemaatschappij worden die anders zou zijn dan alle andere.

Het profiel van de drie stichters is zeer complementair: een regisseur, een acteur en een financiële man. "We hebben een dubbel doel", zegt Coulier. "Wij richten ons volledig op de nichemarkt van audiovisuele fictie. Onze belangrijkste ambitie is kwaliteit te brengen. Dat zeggen anderen misschien ook, maar onze strategie is er alvast verregaand op afgestemd. Zo gaan we bewust voor maar één grote productie per jaar en werken we alleen met professionele acteurs en crew."

De Wereldvrede is een bvba die van start ging met het klassieke startkapitaal van 18.600 euro. Om een productie als Bevergem met ongeveer dertig acteurs en een crew van minstens veertig man te realiseren, is het prefinancieringsmodel cruciaal.

Volgens Gilles Coulier brengen vier financieringsbronnen soelaas: een handvol bedrijven via de taxshelter, overheidssteun van het Filmfonds en Screen Flanders, privésponsoring en de VRT. "Een matuur productiehuis rekent uiteraard met een fee op het totaalbudget van een project", zegt Coulier. "Wij doen dat niet voor Bevergem omdat we ons visitekaartje willen afgeven en daar iets voor over hebben. De winst zal dan ook beperkt zijn, maar dat geeft niet. We zaaien vandaag om morgen te oogsten."

Gilles Coulier (28), Gilles De Schryver (30) en Wouter Sap (34) hielden in 2013 De Wereldvrede boven de doopvont. Het moest een productiemaatschappij worden die anders zou zijn dan alle andere. Het profiel van de drie stichters is zeer complementair: een regisseur, een acteur en een financiële man. "We hebben een dubbel doel", zegt Coulier. "Wij richten ons volledig op de nichemarkt van audiovisuele fictie. Onze belangrijkste ambitie is kwaliteit te brengen. Dat zeggen anderen misschien ook, maar onze strategie is er alvast verregaand op afgestemd. Zo gaan we bewust voor maar één grote productie per jaar en werken we alleen met professionele acteurs en crew." De Wereldvrede is een bvba die van start ging met het klassieke startkapitaal van 18.600 euro. Om een productie als Bevergem met ongeveer dertig acteurs en een crew van minstens veertig man te realiseren, is het prefinancieringsmodel cruciaal. Volgens Gilles Coulier brengen vier financieringsbronnen soelaas: een handvol bedrijven via de taxshelter, overheidssteun van het Filmfonds en Screen Flanders, privésponsoring en de VRT. "Een matuur productiehuis rekent uiteraard met een fee op het totaalbudget van een project", zegt Coulier. "Wij doen dat niet voor Bevergem omdat we ons visitekaartje willen afgeven en daar iets voor over hebben. De winst zal dan ook beperkt zijn, maar dat geeft niet. We zaaien vandaag om morgen te oogsten."