Vertel een verhaal. Plaats uw idee in een sterk verhaal. Veel mensen nemen weliswaar beslissingen op basis van hun ratio, maar ze gebruiken evenzeer hun emotie en intuïtie.

Spreek met de juiste mensen. Wie zijn de beslissers? Vraag hun feedback en luister goed naar hun reactie. Zo kunt u later tonen dat u rekening met hen hebt gehouden.

Maak het relevant. Verbind uw ideeën met de prioriteiten van de mensen die uw idee moeten gebruiken. Bedenk wat de motivatie en doelstellingen zijn van de beslissers.

Zoek ondersteuning. Hoe meer mensen voor uw idee te vinden zijn, hoe moeilijker het is om het te verwerpen.

Deel het in stukjes. Snijd uw argument in hapklare brokken. Zo kunnen anderen in hun eigen tempo de informatie verwerken. Als u te veel ineens wilt, zullen ze uw idee verwerpen uit verwarring.

Doe uw huiswerk. Bereid u voor op moeilijke vragen. Zelfs beslissers met lef moeten zich kunnen verantwoorden. Minimaliseer hun bezwaren niet, maar anticipeer erop en sta klaar met een overtuigend antwoord.

Bron: Management Today

Vertel een verhaal. Plaats uw idee in een sterk verhaal. Veel mensen nemen weliswaar beslissingen op basis van hun ratio, maar ze gebruiken evenzeer hun emotie en intuïtie. Spreek met de juiste mensen. Wie zijn de beslissers? Vraag hun feedback en luister goed naar hun reactie. Zo kunt u later tonen dat u rekening met hen hebt gehouden. Maak het relevant. Verbind uw ideeën met de prioriteiten van de mensen die uw idee moeten gebruiken. Bedenk wat de motivatie en doelstellingen zijn van de beslissers. Zoek ondersteuning. Hoe meer mensen voor uw idee te vinden zijn, hoe moeilijker het is om het te verwerpen. Deel het in stukjes. Snijd uw argument in hapklare brokken. Zo kunnen anderen in hun eigen tempo de informatie verwerken. Als u te veel ineens wilt, zullen ze uw idee verwerpen uit verwarring. Doe uw huiswerk. Bereid u voor op moeilijke vragen. Zelfs beslissers met lef moeten zich kunnen verantwoorden. Minimaliseer hun bezwaren niet, maar anticipeer erop en sta klaar met een overtuigend antwoord. Bron: Management Today