De start-up ontwikkelt transportmanagementsoftware waarmee bedrijven hun goederenstroom kunnen beheren. Er bestaat al heel wat software die dat doet, maar SLiCK vindt dat de gegevens van de verladers, de vervoerders en de ontvangers niet genoeg met elkaar worden verbonden. Dat leidt tot dubbel werk of vertraagde informatie. Het is ook niet altijd duidelijk waar een lading zich precies bevindt. SLiCK ontwikkelde daarom een platform waar al die informatie wordt gegroepeerd in de cloud (software as a service). Grote investeringen en implementatietrajecten zijn er niet. De klanten betalen voor een jaarlicentie, daarnaast betalen ze per order.

"Je betaalt dus enkel voor je gebruik en hoe meer orders je hebt, hoe meer korting je krijgt", zegt Alex Lisitzky, de managing director van SLiCK, dat een beroep deed op Bryo, het startersnetwerk van Voka. "Het grote voordeel van onze systeem is dat bedrijven het gemakkelijk zelf kunnen configureren en laten aansluiten op hun systeem. De klant bepaalt zelf hoe het eruitziet."

De bvba, die zes vennoten telt, werkt met dertien medewerkers, maar ze is op zoek naar vers personeel. "Het is vooral moeilijk goede programmeurs te vinden. Het is zelfs een hinderpaal voor de groei." Lisitzky benadrukt dat hij in België werkgelegenheid wil creëren, maar op dit moment zijn er twee ontwikkelaars in Polen en doen drie werknemers in Italië de backoffice.

De start-up ontwikkelt transportmanagementsoftware waarmee bedrijven hun goederenstroom kunnen beheren. Er bestaat al heel wat software die dat doet, maar SLiCK vindt dat de gegevens van de verladers, de vervoerders en de ontvangers niet genoeg met elkaar worden verbonden. Dat leidt tot dubbel werk of vertraagde informatie. Het is ook niet altijd duidelijk waar een lading zich precies bevindt. SLiCK ontwikkelde daarom een platform waar al die informatie wordt gegroepeerd in de cloud (software as a service). Grote investeringen en implementatietrajecten zijn er niet. De klanten betalen voor een jaarlicentie, daarnaast betalen ze per order."Je betaalt dus enkel voor je gebruik en hoe meer orders je hebt, hoe meer korting je krijgt", zegt Alex Lisitzky, de managing director van SLiCK, dat een beroep deed op Bryo, het startersnetwerk van Voka. "Het grote voordeel van onze systeem is dat bedrijven het gemakkelijk zelf kunnen configureren en laten aansluiten op hun systeem. De klant bepaalt zelf hoe het eruitziet."De bvba, die zes vennoten telt, werkt met dertien medewerkers, maar ze is op zoek naar vers personeel. "Het is vooral moeilijk goede programmeurs te vinden. Het is zelfs een hinderpaal voor de groei." Lisitzky benadrukt dat hij in België werkgelegenheid wil creëren, maar op dit moment zijn er twee ontwikkelaars in Polen en doen drie werknemers in Italië de backoffice.