Dat melden Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

"Het is een zeer moeizaam proces geweest", zegt Philippe Appeltans, algemeen secretaris van het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (VBT). "De Canadezen hebben zeer strenge voorwaarden opgelegd. Ze willen te allen prijze vermijden dat infecties, ziekten of schimmels via de invoer van voedingswaren het land binnenkomen."

De certificaten voor de export naar Canada worden uitgereikt door het Federaal Voedselagentschap (FVV). "Momenteel gaat het nog om een proefperiode. Als die positief verloopt, kunnen we de export opvoeren. Jaarlijks 10.000 ton peren voor Canada zou een succes zijn", zegt Appeltans.

Door de Russische boycot van EU-fruit ging een markt van 100.000 ton voor de Belgische peren verloren

(Belga/RR)

Dat melden Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. "Het is een zeer moeizaam proces geweest", zegt Philippe Appeltans, algemeen secretaris van het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (VBT). "De Canadezen hebben zeer strenge voorwaarden opgelegd. Ze willen te allen prijze vermijden dat infecties, ziekten of schimmels via de invoer van voedingswaren het land binnenkomen." De certificaten voor de export naar Canada worden uitgereikt door het Federaal Voedselagentschap (FVV). "Momenteel gaat het nog om een proefperiode. Als die positief verloopt, kunnen we de export opvoeren. Jaarlijks 10.000 ton peren voor Canada zou een succes zijn", zegt Appeltans. Door de Russische boycot van EU-fruit ging een markt van 100.000 ton voor de Belgische peren verloren(Belga/RR)