Van de 951 bevraagde bedrijven is 27,7 procent van plan om volgend kwartaal aan te werven. Dat is het hoogste cijfer sinds september 2011, blijkt uit de enquête van SD Worx.

Dat globaal cijfer verbergt wel opmerkelijke verschillen: in Oost-Vlaanderen is het optimisme het grootst (34,4 procent), terwijl Limburg (19,7 procent) en West-Vlaanderen (18,8 procent) terughoudender zijn.

SD Worx vroeg de kmo's ook naar hun vooruitzichten voor 2015, en ook daar zijn de resultaten positief: 29,8 procent van de werkgevers verwacht dat er binnen 15 maanden meer medewerkers zullen zijn. Amper 10,7 procent vreest het met minder medewerkers te moeten stellen. Ook hier is het enthousiasme gematigder in Limburg en West-Vlaanderen.

"Nu is het alleen nog wachten op de reële cijfers van de KMO-jobindex om te zien of het optimisme gewettigd is en of de voorzichtige houding van West-Vlaanderen en Limburg realiteit blijkt te zijn: in werkelijkheid scoren deze provincies steeds stukken beter dan dat ze verwachten," besluit de hr-diensteverlener.(Belga/BO)

Van de 951 bevraagde bedrijven is 27,7 procent van plan om volgend kwartaal aan te werven. Dat is het hoogste cijfer sinds september 2011, blijkt uit de enquête van SD Worx. Dat globaal cijfer verbergt wel opmerkelijke verschillen: in Oost-Vlaanderen is het optimisme het grootst (34,4 procent), terwijl Limburg (19,7 procent) en West-Vlaanderen (18,8 procent) terughoudender zijn. SD Worx vroeg de kmo's ook naar hun vooruitzichten voor 2015, en ook daar zijn de resultaten positief: 29,8 procent van de werkgevers verwacht dat er binnen 15 maanden meer medewerkers zullen zijn. Amper 10,7 procent vreest het met minder medewerkers te moeten stellen. Ook hier is het enthousiasme gematigder in Limburg en West-Vlaanderen."Nu is het alleen nog wachten op de reële cijfers van de KMO-jobindex om te zien of het optimisme gewettigd is en of de voorzichtige houding van West-Vlaanderen en Limburg realiteit blijkt te zijn: in werkelijkheid scoren deze provincies steeds stukken beter dan dat ze verwachten," besluit de hr-diensteverlener.(Belga/BO)