Intellectuele arbeid wordt noodgedwongen verschoven naar 's avonds of naar de weekends, omdat het in veel organisaties geen optie is om stoorzenders zoals de mailbox of de telefoon uit te schakelen. Bovendien hebben bedrijven niet altijd ruimtes waar medewerkers geconcentreerd kunnen werken.

Maar dat u kunt nadenken, is uw belangrijkste wapen tegen de oprukkende computers en robots. De komende jaren zullen die heel wat taken van kenniswerkers overnemen, waardoor veel functies overbodig worden. Computers kunnen al veel meer gegevens verwerken dan mensen, ze zijn uitermate geschikt voor routinetaken en worden nooit moe of prikkelbaar. Mensen hebben daarentegen meer denkkracht om creatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen, maar de vraag is of ze daarvoor nog tijd hebben op kantoor.

Tim Christiaens ( expert timemanagement bij The Time Management Company)

Intellectuele arbeid wordt noodgedwongen verschoven naar 's avonds of naar de weekends, omdat het in veel organisaties geen optie is om stoorzenders zoals de mailbox of de telefoon uit te schakelen. Bovendien hebben bedrijven niet altijd ruimtes waar medewerkers geconcentreerd kunnen werken. Maar dat u kunt nadenken, is uw belangrijkste wapen tegen de oprukkende computers en robots. De komende jaren zullen die heel wat taken van kenniswerkers overnemen, waardoor veel functies overbodig worden. Computers kunnen al veel meer gegevens verwerken dan mensen, ze zijn uitermate geschikt voor routinetaken en worden nooit moe of prikkelbaar. Mensen hebben daarentegen meer denkkracht om creatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen, maar de vraag is of ze daarvoor nog tijd hebben op kantoor. Tim Christiaens ( expert timemanagement bij The Time Management Company)