Bereid iedereen voor. Eerst moet u losjesweg het idee opperen dat een koerswijziging misschien nodig is. U kunt ook de geesten voorbereiden door hier en daar te polsen hoe de actuele situatie in elkaar zit. Deel dan mee dat er een verandering op til is, zonder in detail te treden.

Toon hoezeer u achter de verandering staat. Zeg "Ik heb uiteindelijk besloten om..." en niet "De omstandigheden dwingen ons om..." Zo toont u dat u de koerswijziging niet ondergaat. Oefen zo nodig op voorhand hoe u deze mededeling moet doen, en anticipeer op kritische opmerkingen.

Schets de context. Leg uit dat de nieuwe beslissing gerechtvaardigd is door de context: een heropleving van de economie, de kosten van de grondstoffen, de strategie van de concurrenten, de reactie van consumenten enzovoort. Geef duidelijk antwoord op de kritiek van uw medewerkers.

Kies het moment. U doet uw mededeling best vlak na de lunch (dan zijn uw medewerkers minder scherp), aan het einde van een vergadering of de werkdag (dan willen ze sneller vertrekken), of vlak voor de vakantie begint.

Bron: Management

Bereid iedereen voor. Eerst moet u losjesweg het idee opperen dat een koerswijziging misschien nodig is. U kunt ook de geesten voorbereiden door hier en daar te polsen hoe de actuele situatie in elkaar zit. Deel dan mee dat er een verandering op til is, zonder in detail te treden. Toon hoezeer u achter de verandering staat. Zeg "Ik heb uiteindelijk besloten om..." en niet "De omstandigheden dwingen ons om..." Zo toont u dat u de koerswijziging niet ondergaat. Oefen zo nodig op voorhand hoe u deze mededeling moet doen, en anticipeer op kritische opmerkingen. Schets de context. Leg uit dat de nieuwe beslissing gerechtvaardigd is door de context: een heropleving van de economie, de kosten van de grondstoffen, de strategie van de concurrenten, de reactie van consumenten enzovoort. Geef duidelijk antwoord op de kritiek van uw medewerkers. Kies het moment. U doet uw mededeling best vlak na de lunch (dan zijn uw medewerkers minder scherp), aan het einde van een vergadering of de werkdag (dan willen ze sneller vertrekken), of vlak voor de vakantie begint. Bron: Management