Een grootmeester in de reclame was David Ogilvy. Tijdens de zwangerschap van zijn medewerkster Shelly Lazarus ging Ogilvy regelmatig met haar in gesprek. Wat waren haar ambities? Hoe wilde ze haar werk inrichten nadat de baby geboren was? Hij besteedde aandacht aan haar steeds veranderende situatie, waardoor ze zich serieus genomen voelde. Dertig jaar later werkte Lazarus nog steeds voor Ogilvy. Als CEO van de wereldwijde bureauketen Ogilvy & Mather.

Moraal van het verhaal: Begeleidend leiderschap is meer dan anderen coachen in de uitvoering van hun taken. Het draait om het vinden van de combinatie tussen persoonlijke drijfveren en datgene waar mensen goed in zijn.

Praktisch: pols bij uw teamleden waar ze goed in zijn en wat hun persoonlijke drijfveren zijn. Vind een combinatie tussen deze twee elementen en uw teamleden zullen u dankbaar zijn.


Bron: Ben Tiggelaar - 'MBA in 1 dag'

Een grootmeester in de reclame was David Ogilvy. Tijdens de zwangerschap van zijn medewerkster Shelly Lazarus ging Ogilvy regelmatig met haar in gesprek. Wat waren haar ambities? Hoe wilde ze haar werk inrichten nadat de baby geboren was? Hij besteedde aandacht aan haar steeds veranderende situatie, waardoor ze zich serieus genomen voelde. Dertig jaar later werkte Lazarus nog steeds voor Ogilvy. Als CEO van de wereldwijde bureauketen Ogilvy & Mather. Moraal van het verhaal: Begeleidend leiderschap is meer dan anderen coachen in de uitvoering van hun taken. Het draait om het vinden van de combinatie tussen persoonlijke drijfveren en datgene waar mensen goed in zijn. Praktisch: pols bij uw teamleden waar ze goed in zijn en wat hun persoonlijke drijfveren zijn. Vind een combinatie tussen deze twee elementen en uw teamleden zullen u dankbaar zijn. Bron: Ben Tiggelaar - 'MBA in 1 dag'