Een enquête door het researchbureau Wes, in opdracht van het sociale dienstenbedrijf SD Worx waarover De Standaard bericht, leert dat er bij de kmo's bijzonder weinig animo leeft voor de aangekondigde indexsprong.

Zo heeft de overgrote meerderheid (82 procent) van de 896 ondervraagde kmo's nog geen idee over de impact van de indexsprong op hun loonkosten.

Op dit moment gelooft amper 3 procent in een 'aanzienlijke kostenbesparing'. De kmo's blijken niet overtuigd van het nut van de - door de vakbonden zwaar gecontesteerde - ingreep.

Op de vraag of een indexsprong 'de juiste manier is om de loonkostenhandicap tegenover onze buurlanden aan te pakken' antwoordt slechts 20 procent volmondig positief. De meeste kmo's zien alleen heil in een indexsprong als tegelijk andere maatregelen - lees: lastenverlagingen - worden doorgevoerd.

Karel Van Eetvelt, de topman van de ondernemersorganisatie Unizo, onderschrijft in een interview met De Standaard de kritiek over de indexsprong: 'Onze kmo-ondernemers weten heel goed dat door de huidige lage inflatie de impact van de indexsprong op korte termijn heel beperkt zal zijn. Er zal geen schokeffect zijn op de loonkosten. Om dat te bereiken had de regering een lastenverlaging met 2 procent moeten doorvoeren. Laat de kmo's kiezen tussen een indexsprong en lastenverlaging en ze kiezen allemaal voor lastenverlaging.' (Belga/BO)

Een enquête door het researchbureau Wes, in opdracht van het sociale dienstenbedrijf SD Worx waarover De Standaard bericht, leert dat er bij de kmo's bijzonder weinig animo leeft voor de aangekondigde indexsprong. Zo heeft de overgrote meerderheid (82 procent) van de 896 ondervraagde kmo's nog geen idee over de impact van de indexsprong op hun loonkosten. Op dit moment gelooft amper 3 procent in een 'aanzienlijke kostenbesparing'. De kmo's blijken niet overtuigd van het nut van de - door de vakbonden zwaar gecontesteerde - ingreep.Op de vraag of een indexsprong 'de juiste manier is om de loonkostenhandicap tegenover onze buurlanden aan te pakken' antwoordt slechts 20 procent volmondig positief. De meeste kmo's zien alleen heil in een indexsprong als tegelijk andere maatregelen - lees: lastenverlagingen - worden doorgevoerd.Karel Van Eetvelt, de topman van de ondernemersorganisatie Unizo, onderschrijft in een interview met De Standaard de kritiek over de indexsprong: 'Onze kmo-ondernemers weten heel goed dat door de huidige lage inflatie de impact van de indexsprong op korte termijn heel beperkt zal zijn. Er zal geen schokeffect zijn op de loonkosten. Om dat te bereiken had de regering een lastenverlaging met 2 procent moeten doorvoeren. Laat de kmo's kiezen tussen een indexsprong en lastenverlaging en ze kiezen allemaal voor lastenverlaging.' (Belga/BO)