Met de nieuwe prijs wil organisator time4society het draagvlak in de samenleving verbreden voor Corporate Social Responsibility (CSR) of, in het Nederlands, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Bedrijven ondernemen op een duurzame manier als ze niet alleen winst nastreven, maar daarbij rekening ook houden met hun impact op de mens en het milieu. In het Engels wordt dat vaak samengevat als de drie P's: people, planet, profit (mens, milieu en winst).

Donderdag beoordeelde de jury de ingestuurde kandidaturen. De jury, onder het voorzitterschap van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), bekeek in welke mate MVO geïntegreerd is in het bestuur van de organisatie en hoe het zit met onder meer de arbeidsomstandigheden, de mensenrechten, de klantenaangelegenheden en de betrokkenheid bij de gemeenschap. Daarnaast hield de jury rekening met hoeveel moeite de kandidaat doet om belanghebbenden zoals werknemers, klanten, leveranciers, omwonenden of scholen bij de organisatie te betrekken. De juryleden keken tot slot ook naar hoe transparant de kandidaat communiceert over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Na een halve dag wikken en wegen nomineerde de jury Michel Croisé, de CEO Benelux van het Franse dienstenbedrijf Sodexo; Ron Embrechts, de CEO van het schoonmaakbedrijf Care, en Ann Vandenhende, CSR-manager van de waterproducent Spadel. U kunt nu al online stemmen.

Met de nieuwe prijs wil organisator time4society het draagvlak in de samenleving verbreden voor Corporate Social Responsibility (CSR) of, in het Nederlands, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Bedrijven ondernemen op een duurzame manier als ze niet alleen winst nastreven, maar daarbij rekening ook houden met hun impact op de mens en het milieu. In het Engels wordt dat vaak samengevat als de drie P's: people, planet, profit (mens, milieu en winst).Donderdag beoordeelde de jury de ingestuurde kandidaturen. De jury, onder het voorzitterschap van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), bekeek in welke mate MVO geïntegreerd is in het bestuur van de organisatie en hoe het zit met onder meer de arbeidsomstandigheden, de mensenrechten, de klantenaangelegenheden en de betrokkenheid bij de gemeenschap. Daarnaast hield de jury rekening met hoeveel moeite de kandidaat doet om belanghebbenden zoals werknemers, klanten, leveranciers, omwonenden of scholen bij de organisatie te betrekken. De juryleden keken tot slot ook naar hoe transparant de kandidaat communiceert over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na een halve dag wikken en wegen nomineerde de jury Michel Croisé, de CEO Benelux van het Franse dienstenbedrijf Sodexo; Ron Embrechts, de CEO van het schoonmaakbedrijf Care, en Ann Vandenhende, CSR-manager van de waterproducent Spadel. U kunt nu al online stemmen.