1. Vind de stoel die u past. Begin bij het belangrijkste: het zitcomfort. Een slechte stoel kan een katalysator zijn van rugklachten en stress. De beste stoel is er eentje op wielen, in de hoogte en diepte regelbaar, bij voorkeur zonder armleuningen of met regelbare armleuningen. Benen en dijen moeten een hoek van 90° vormen, met de voeten plat op de grond of op een voetsteun.
2. Stel uw verlichting in. Aan de kantoorverlichting kunt u weinig doen, wel aan de leeslamp op uw bureau. Richt deze op de muur voor u of op de grond. Niet op uw bureau omdat deze in combinatie met het schermlicht zeer snel een vermoeid gevoel geeft.
3. Benut uw volledige bureau. Uw bureaublad moet uw ogen rust gunnen, onder uw bureau moeten uw benen alle plaats krijgen. Vervolgens plaatst u alles wat u het meest gebruikt binnen handbereik... net zoals een karaf water.
4. Zoek inspiratie in feng shui. U hoeft niet in deze Oosterse filosofie te geloven om er toch wat kantoortips uit op te pikken. Zo bevorderen zachte kleuren de concentratie, hevige kleuren de creativiteit. Richt uw telefoon en computer naar het (noord-)westen en plaats een plant of absorberende steen.
5. Personaliseer. Een foto van uw kinderen of laatste vakantie is minder afleidend dan u zou vermoeden. Deze aangename beelden inspireren het positieve denken.

Bron: cadremploi.fr

1. Vind de stoel die u past. Begin bij het belangrijkste: het zitcomfort. Een slechte stoel kan een katalysator zijn van rugklachten en stress. De beste stoel is er eentje op wielen, in de hoogte en diepte regelbaar, bij voorkeur zonder armleuningen of met regelbare armleuningen. Benen en dijen moeten een hoek van 90° vormen, met de voeten plat op de grond of op een voetsteun. 2. Stel uw verlichting in. Aan de kantoorverlichting kunt u weinig doen, wel aan de leeslamp op uw bureau. Richt deze op de muur voor u of op de grond. Niet op uw bureau omdat deze in combinatie met het schermlicht zeer snel een vermoeid gevoel geeft. 3. Benut uw volledige bureau. Uw bureaublad moet uw ogen rust gunnen, onder uw bureau moeten uw benen alle plaats krijgen. Vervolgens plaatst u alles wat u het meest gebruikt binnen handbereik... net zoals een karaf water. 4. Zoek inspiratie in feng shui. U hoeft niet in deze Oosterse filosofie te geloven om er toch wat kantoortips uit op te pikken. Zo bevorderen zachte kleuren de concentratie, hevige kleuren de creativiteit. Richt uw telefoon en computer naar het (noord-)westen en plaats een plant of absorberende steen. 5. Personaliseer. Een foto van uw kinderen of laatste vakantie is minder afleidend dan u zou vermoeden. Deze aangename beelden inspireren het positieve denken. Bron: cadremploi.fr