Veel kleine pauzes zijn beter dan een grote. Ook als uw medewerkers de lunchpauze gebruiken om te gaan joggen, moet u hen aanmoedigen om kleine pauzes in te lassen. Volgens een Australische studie is een korte onderbreking om de vijftien minuten gezonder dan een lange.

Maak uw meetings mobiel. Waarom zou u met de medewerkers aan een tafel gaan zitten als u ook kunt gaan wandelen? Neem uw laptop mee en ga naar buiten om te brainstormen of een probleem op te lossen.

Ook staand kunt u werken. Als u al uw computertijd staand zou doorbrengen, zou u tussen twintig en dertig kilo per jaar kunnen afvallen. Probeer plaats en mogelijkheden te voorzien waardoor uw medewerkers regelmatig staand kunnen werken.

Start een wellnessprogramma. Voor een kmo lijkt een wellnessprogramma een dure grap. Maar kijk ook eens naar de besparing. Volgens Amerikaans onderzoek leidt zo'n programma tot 27 procent minder ziekteverlof. Dat betekent een fikse vermindering van de kosten om zieke werknemers uit te betalen en te vervangen.

Bron: Hbr.org

Veel kleine pauzes zijn beter dan een grote. Ook als uw medewerkers de lunchpauze gebruiken om te gaan joggen, moet u hen aanmoedigen om kleine pauzes in te lassen. Volgens een Australische studie is een korte onderbreking om de vijftien minuten gezonder dan een lange. Maak uw meetings mobiel. Waarom zou u met de medewerkers aan een tafel gaan zitten als u ook kunt gaan wandelen? Neem uw laptop mee en ga naar buiten om te brainstormen of een probleem op te lossen. Ook staand kunt u werken. Als u al uw computertijd staand zou doorbrengen, zou u tussen twintig en dertig kilo per jaar kunnen afvallen. Probeer plaats en mogelijkheden te voorzien waardoor uw medewerkers regelmatig staand kunnen werken. Start een wellnessprogramma. Voor een kmo lijkt een wellnessprogramma een dure grap. Maar kijk ook eens naar de besparing. Volgens Amerikaans onderzoek leidt zo'n programma tot 27 procent minder ziekteverlof. Dat betekent een fikse vermindering van de kosten om zieke werknemers uit te betalen en te vervangen. Bron: Hbr.org