U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"If you hear hoofbeats behind you, it's probably not a zebra", kreeg Parekh te horen van Dan Vasella. Die was toen CEO en is nu voorzitter van Novartis. "Als je hoefgetrappel hoort en je je omdraait, is namelijk de kans veel groter dat je een paard zult zien."

"Het is eigenlijk een bekend gezegde in de medische wereld, dat betekent dat je altijd eerst moet zoeken naar de meest eenvoudige, voor de hand liggende verklaring of oplossing voor een probleem of een symptoom", legt Parekh uit. "Enkel wanneer die uitgesloten is, kan je zoeken naar een complexere verklaring. Anders gezegd: keep it simple."

Het is het soort wijsheden dat Parekh naar eigen zeggen graag en vaak doorgeeft aan anderen. "Een ander voorbeeld: je hebt maar één kans om een eerste indruk na te laten. En dat geldt ook voor het introduceren van nieuwe producten", besluit Parekh.

"If you hear hoofbeats behind you, it's probably not a zebra", kreeg Parekh te horen van Dan Vasella. Die was toen CEO en is nu voorzitter van Novartis. "Als je hoefgetrappel hoort en je je omdraait, is namelijk de kans veel groter dat je een paard zult zien.""Het is eigenlijk een bekend gezegde in de medische wereld, dat betekent dat je altijd eerst moet zoeken naar de meest eenvoudige, voor de hand liggende verklaring of oplossing voor een probleem of een symptoom", legt Parekh uit. "Enkel wanneer die uitgesloten is, kan je zoeken naar een complexere verklaring. Anders gezegd: keep it simple."Het is het soort wijsheden dat Parekh naar eigen zeggen graag en vaak doorgeeft aan anderen. "Een ander voorbeeld: je hebt maar één kans om een eerste indruk na te laten. En dat geldt ook voor het introduceren van nieuwe producten", besluit Parekh.