U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Verlaag uw werkingskosten. Onderzoek heel zorgvuldig aan welke posten, bijvoorbeeld reiskosten of briefpapier, uw bedrijf geld uitgeeft om zijn product of dienst te produceren. Organiseer regelmatig forums over kostenbeperking en vraag uw personeel om ideeën. Zijn er uitgaven waarop u kunt besparen zonder een negatieve weerslag op de winst? Het antwoord is altijd ja, als u maar goed genoeg zoekt.

2 Neem uw leveranciers onder de loep. Kijk of uw bedrijf geen externe leveranciers betaalt voor diensten die intern goedkoper kunnen worden verzorgd. Misschien kunt u ook besparen door uw leveranciers te consolideren.

3 Beperk uw financieringskosten. Vind manieren om de cashflow te verbeteren en uw financieringskosten te verlagen. Onthoud dat hoe langer een schuld bestaat, hoe langer u ze met overdisposities of andere mechanismen moet financieren. U zou ook debiteurenfinanciering kunnen gebruiken om de kosten van uw uitstaande vorderingen en uw financiering te verlagen. Debiteurenfinanciering verbetert de cashflow en helpt uw bedrijf door cash vrij te maken die vastzit in onbetaalde facturen. In tegenstelling met andere financieringsregelingen, hebt u geen vastgoed als onderpand nodig, wat de toegankelijkheid voor kleine en middelgrote ondernemingen verbetert.

4 Leer onderhandelen. Vergeet niet dat u met mensen werkt! Praat dus met uw belangrijkste leveranciers en informeer naar kortingen voor snelle betaling of bonussen voor trouwe klanten. Volgens de recente Bibby Barometer Small Business Survey biedt 45% van de bevraagde bedrijven de klanten dergelijke voorzieningen aan en zijn kortingen van 3-6% het meest courant. Maar wat u niet vraagt, zult u niet krijgen.

5 Kijk rond voor u koopt. Blijf niet blindelings trouw aan dezelfde leverancier. Doe onderzoek naar de leveranciers van uw concurrenten en kom te weten welke prijzen zij aanrekenen en tot welke kortingen zij bereid zijn. U zult tot uw verrassing merken dat het veel goedkoper kan!

1 Verlaag uw werkingskosten. Onderzoek heel zorgvuldig aan welke posten, bijvoorbeeld reiskosten of briefpapier, uw bedrijf geld uitgeeft om zijn product of dienst te produceren. Organiseer regelmatig forums over kostenbeperking en vraag uw personeel om ideeën. Zijn er uitgaven waarop u kunt besparen zonder een negatieve weerslag op de winst? Het antwoord is altijd ja, als u maar goed genoeg zoekt.2 Neem uw leveranciers onder de loep. Kijk of uw bedrijf geen externe leveranciers betaalt voor diensten die intern goedkoper kunnen worden verzorgd. Misschien kunt u ook besparen door uw leveranciers te consolideren.3 Beperk uw financieringskosten. Vind manieren om de cashflow te verbeteren en uw financieringskosten te verlagen. Onthoud dat hoe langer een schuld bestaat, hoe langer u ze met overdisposities of andere mechanismen moet financieren. U zou ook debiteurenfinanciering kunnen gebruiken om de kosten van uw uitstaande vorderingen en uw financiering te verlagen. Debiteurenfinanciering verbetert de cashflow en helpt uw bedrijf door cash vrij te maken die vastzit in onbetaalde facturen. In tegenstelling met andere financieringsregelingen, hebt u geen vastgoed als onderpand nodig, wat de toegankelijkheid voor kleine en middelgrote ondernemingen verbetert.4 Leer onderhandelen. Vergeet niet dat u met mensen werkt! Praat dus met uw belangrijkste leveranciers en informeer naar kortingen voor snelle betaling of bonussen voor trouwe klanten. Volgens de recente Bibby Barometer Small Business Survey biedt 45% van de bevraagde bedrijven de klanten dergelijke voorzieningen aan en zijn kortingen van 3-6% het meest courant. Maar wat u niet vraagt, zult u niet krijgen.5 Kijk rond voor u koopt. Blijf niet blindelings trouw aan dezelfde leverancier. Doe onderzoek naar de leveranciers van uw concurrenten en kom te weten welke prijzen zij aanrekenen en tot welke kortingen zij bereid zijn. U zult tot uw verrassing merken dat het veel goedkoper kan!