Elise Meijer, professor innovatie en ondernemerschap aan de Antwerp Management School, legt uit dat dat meer inhoudt dan een goed team, een deugdelijk ondernemingsplan en de financiering die in orde is.

"Ik raad ondernemers aan te praten met seriële ondernemers om te leren uit hun ervaringen en goed na te denken over hoe een investeerder naar hun bedrijf kijkt. Heel wat ondernemers krijgen een cultuurschok als ze zien hoe een investeerder hen bekijkt. Daardoor verzwakken ze hun onderhandelingspositie. U moet weten hoe een investeerder denkt en uw soft skills goed ontwikkelen."

Let erop dat uw organisatie kan volgen

Eric Kenis, tot eind vorig jaar directeur van het startersnetwerk Bryo en nu projectmanager bij de Antwerp Management School, wijst erop dat ondernemers vaak onderschatten hoezeer de organisatie verandert tijdens de groei.

"In het begin werkt u met trial & error en kunt u snel uw businessmodel bijsturen als een opportuniteit opduikt, maar als uw bedrijf groter wordt en mensen in dienst neemt, moeten zij dezelfde wendbaarheid hebben. U bent uw organisatie aan het bouwen. Probeer daarom dicht bij je mensen te staan en wees erom bekommerd dat u hun duidelijkheid verschaft. Zorg dat ze mee zijn. U kunt dat bijvoorbeeld doen door 's ochtends een rechtstaande meeting van een kwartier te houden of even in te bellen met het tweede kantoor in het buitenland om te horen waar iedereen mee bezig is."

Elise Meijer, professor innovatie en ondernemerschap aan de Antwerp Management School, legt uit dat dat meer inhoudt dan een goed team, een deugdelijk ondernemingsplan en de financiering die in orde is. "Ik raad ondernemers aan te praten met seriële ondernemers om te leren uit hun ervaringen en goed na te denken over hoe een investeerder naar hun bedrijf kijkt. Heel wat ondernemers krijgen een cultuurschok als ze zien hoe een investeerder hen bekijkt. Daardoor verzwakken ze hun onderhandelingspositie. U moet weten hoe een investeerder denkt en uw soft skills goed ontwikkelen."Eric Kenis, tot eind vorig jaar directeur van het startersnetwerk Bryo en nu projectmanager bij de Antwerp Management School, wijst erop dat ondernemers vaak onderschatten hoezeer de organisatie verandert tijdens de groei. "In het begin werkt u met trial & error en kunt u snel uw businessmodel bijsturen als een opportuniteit opduikt, maar als uw bedrijf groter wordt en mensen in dienst neemt, moeten zij dezelfde wendbaarheid hebben. U bent uw organisatie aan het bouwen. Probeer daarom dicht bij je mensen te staan en wees erom bekommerd dat u hun duidelijkheid verschaft. Zorg dat ze mee zijn. U kunt dat bijvoorbeeld doen door 's ochtends een rechtstaande meeting van een kwartier te houden of even in te bellen met het tweede kantoor in het buitenland om te horen waar iedereen mee bezig is."