U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Deze 8 tips zorgen voor minder stress en een beter beheer van uw tijd.

1 Voorzie voor een specifieke taak 25 procent buffertijd om onvoorziene problemen op te vangen.

2 Handel 's morgens eerst een belangrijke taak af voor u met het lezen van uw mails begint. Zo begint u de dag meteen met een goed gevoel.

3 Onderhandel over deadlines: het is niet altijd nodig dat u onmiddellijk in actie schiet.

4 Groepeer maximaal uw afspraken om nodeloze verplaatsingen te vermijden.

5 Beslis en communiceer uw beslissing: zo is er geen verwarring over wie welke taak afhandelt. Resultaat: minder stress voor u.

6 Als een taak minder dan twee minuten in beslag neemt, handel die dan onmiddellijk af.

7 Sluit af! Niets is zo stresserend dan open-taakspanning. Sluit dus dagelijks uw to do's af: duid aan wat afgewerkt is, ruim op en bepaal uw to do's voor de volgende dag.

8 Hou de deur af en toe dicht en las een 'nu even niet'-moment in. Blokker deze tijd ook in uw agenda.

Wilt u weten hoe goed u nu al bent in tijdsbeheer? Bent u een crack of is er werk aan de winkel?

U kunt het nagaan op de timemanagementtest van Kluwer. Deel uw resultaat op Facebook of Twitter en u maakt kans op een on-the-job time coaching. Onze coach geeft u een halve dag on-the-job training rond planning, agendabeheer en prioriteiten.

Doe de timemanagement test

Werkt de link niet: ga dan naar www.kluweropleidingen.be/tijd

Bron : Kluwer Opleidingen

Deze 8 tips zorgen voor minder stress en een beter beheer van uw tijd.1 Voorzie voor een specifieke taak 25 procent buffertijd om onvoorziene problemen op te vangen.2 Handel 's morgens eerst een belangrijke taak af voor u met het lezen van uw mails begint. Zo begint u de dag meteen met een goed gevoel.3 Onderhandel over deadlines: het is niet altijd nodig dat u onmiddellijk in actie schiet.4 Groepeer maximaal uw afspraken om nodeloze verplaatsingen te vermijden.5 Beslis en communiceer uw beslissing: zo is er geen verwarring over wie welke taak afhandelt. Resultaat: minder stress voor u.6 Als een taak minder dan twee minuten in beslag neemt, handel die dan onmiddellijk af.7 Sluit af! Niets is zo stresserend dan open-taakspanning. Sluit dus dagelijks uw to do's af: duid aan wat afgewerkt is, ruim op en bepaal uw to do's voor de volgende dag.8 Hou de deur af en toe dicht en las een 'nu even niet'-moment in. Blokker deze tijd ook in uw agenda.Wilt u weten hoe goed u nu al bent in tijdsbeheer? Bent u een crack of is er werk aan de winkel? U kunt het nagaan op de timemanagementtest van Kluwer. Deel uw resultaat op Facebook of Twitter en u maakt kans op een on-the-job time coaching. Onze coach geeft u een halve dag on-the-job training rond planning, agendabeheer en prioriteiten.Doe de timemanagement testWerkt de link niet: ga dan naar www.kluweropleidingen.be/tijdBron : Kluwer Opleidingen