Wees realistisch. Richt u op het resultaat van het werk en in mindere mate op het aantal uren op dat iemand op kantoor is. De eerste prioriteit is te zorgen dat het werk gedaan wordt. In Canada zijn er bedrijven die anticiperen op slappe vrijdagmiddagen door tijdens de zomermaanden de werkweek anders in te delen. Werknemers werken dan langer de eerste vier dagen van de week, maar zijn vrij op vrijdag.
Probeer eens iets nieuws. Eenmaal u er zeker van bent dat het werk gedaan wordt, kunt u iets nieuws uitproberen. Dat kan vanalles zijn: teambuilding of de werknemers meenemen naar buiten voor ervaringsgericht leren.
Bereid u voor. Vraag lang genoeg op voorhand wanneer medewerkers met vakantie willen zodat u kunt vastleggen hoeveel mensen met vakantie kunnen in een bepaalde week. Vooral kleine organisaties hebben hier belang bij omdat elke afwezige persoon zwaar doorweegt in de dagelijkse werking van het bedrijf.

Bron: Canadian Business

Wees realistisch. Richt u op het resultaat van het werk en in mindere mate op het aantal uren op dat iemand op kantoor is. De eerste prioriteit is te zorgen dat het werk gedaan wordt. In Canada zijn er bedrijven die anticiperen op slappe vrijdagmiddagen door tijdens de zomermaanden de werkweek anders in te delen. Werknemers werken dan langer de eerste vier dagen van de week, maar zijn vrij op vrijdag. Probeer eens iets nieuws. Eenmaal u er zeker van bent dat het werk gedaan wordt, kunt u iets nieuws uitproberen. Dat kan vanalles zijn: teambuilding of de werknemers meenemen naar buiten voor ervaringsgericht leren. Bereid u voor. Vraag lang genoeg op voorhand wanneer medewerkers met vakantie willen zodat u kunt vastleggen hoeveel mensen met vakantie kunnen in een bepaalde week. Vooral kleine organisaties hebben hier belang bij omdat elke afwezige persoon zwaar doorweegt in de dagelijkse werking van het bedrijf.Bron: Canadian Business