In het verleden heeft Dumolin wel eens verkeerde beslissingen genomen, waardoor hij veel geld is verloren, vooral toen de technologiebubbel barstte in het begin van deze eeuw. Uit zijn fouten heeft Dumolin lessen geleerd die hij telkens indachtig is als hij een investeringsbeslissing neemt.

"Je moet investeren in zaken die je begrijpt. Als je ze niet begrijpt, blijf je er beter van af. We hebben destijds met veel te veel enthousiasme in technologie geïnvesteerd," meent Dumolin. "Maar ik heb ook regelmatig de foute mensen gekozen. Bedrijven van vandaag werken allemaal met dezelfde soort machines, dus zijn het de mensen die het verschil maken. De juiste CEO en andere medewerkers vinden, is het moeilijkste wat er is. Je kan wel allerlei testen doen, maar die zeggen niet alles en dus moet je vaak op je buikgevoel afgaan. Nog een fout die je kan maken is het niet tijdig inzien dat je andere mensen moet aanstellen in je bedrijf. "

In de jaren '80 maakte Christian Dumolin van versnipperd familiebedrijf de bloeiende onderneming in bakstenen en dakpannen Koramic. Vandaag is hij vooral financier van bedrijven als eigenaar of mede-eigenaar. Een van de bekendste is IPG, het grootste contactcenter van het land. De totale omzet van de ondernemingen waarin hij participeert bedroeg in 2014 550 miljoen euro, gerealiseerd met bijna 4.500 medewerkers wereldwijd. In zijn Belgische bedrijven werken meer dan 2.500 mensen. Daarnaast investeert hij ook in private equity-fondsen en vastgoed.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z.of nu al hieronder

In het verleden heeft Dumolin wel eens verkeerde beslissingen genomen, waardoor hij veel geld is verloren, vooral toen de technologiebubbel barstte in het begin van deze eeuw. Uit zijn fouten heeft Dumolin lessen geleerd die hij telkens indachtig is als hij een investeringsbeslissing neemt."Je moet investeren in zaken die je begrijpt. Als je ze niet begrijpt, blijf je er beter van af. We hebben destijds met veel te veel enthousiasme in technologie geïnvesteerd," meent Dumolin. "Maar ik heb ook regelmatig de foute mensen gekozen. Bedrijven van vandaag werken allemaal met dezelfde soort machines, dus zijn het de mensen die het verschil maken. De juiste CEO en andere medewerkers vinden, is het moeilijkste wat er is. Je kan wel allerlei testen doen, maar die zeggen niet alles en dus moet je vaak op je buikgevoel afgaan. Nog een fout die je kan maken is het niet tijdig inzien dat je andere mensen moet aanstellen in je bedrijf. "In de jaren '80 maakte Christian Dumolin van versnipperd familiebedrijf de bloeiende onderneming in bakstenen en dakpannen Koramic. Vandaag is hij vooral financier van bedrijven als eigenaar of mede-eigenaar. Een van de bekendste is IPG, het grootste contactcenter van het land. De totale omzet van de ondernemingen waarin hij participeert bedroeg in 2014 550 miljoen euro, gerealiseerd met bijna 4.500 medewerkers wereldwijd. In zijn Belgische bedrijven werken meer dan 2.500 mensen. Daarnaast investeert hij ook in private equity-fondsen en vastgoed. Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z.of nu al hieronder