"Hoe werkt u onder druk?"
Leg uit dat stress geen probleem is en dat het deel uitmaakt van het werk. Illustreer dit met enkele voorbeelden uit uw ervaring. Vertel ook hoe u weer tot rust komt en herbront. Vergeet niet te vermelden dat stress een krachtig middel is om efficiënter te werken.

"Waar ziet u zichzelf over vijf jaar?" Toon aan dat u een professioneel project hebt, dat u vooruit wilt komen en dat u zich een plaats op middellange termijn kunt voorstellen. Ambitie, binnen redelijke grenzen, wordt altijd op prijs gesteld. Laat ook zien dat u de bedrijfsrealiteit kent (personeelsverloop, opleiding...) en dat u zich kunt aanpassen aan een veranderende omgeving.

"Werkt u liever alleen of in team?" Dat hangt natuurlijk af van de beoogde functie, maar over het algemeen is samenwerking de norm. De rekruteerder wil weten of u zich kunt aanpassen als teamleider of -lid. Geef voorbeelden van een geslaagde samenwerking, zelfs buiten uw beroepsleven (bv. sportvereniging).

"Hoe organiseert u uw tijd?" Geef concrete voorbeelden, toon hoe u zich organiseert en hoe u al uw taken volbrengt binnen de deadlines. U kunt ook een doorsneedag beschrijven.

"Wat vond u van dit gesprek?"
Wees niet te flatteus. Antwoord gewoon dat u het interessant vond, en waarom. Benadruk dat u professionele en kwaliteitsvolle gesprekken op prijs stelt en maak duidelijk dat dit gesprek u nog meer heeft gemotiveerd om u bij de onderneming te voegen.

Bron: Monster.be

"Hoe werkt u onder druk?" Leg uit dat stress geen probleem is en dat het deel uitmaakt van het werk. Illustreer dit met enkele voorbeelden uit uw ervaring. Vertel ook hoe u weer tot rust komt en herbront. Vergeet niet te vermelden dat stress een krachtig middel is om efficiënter te werken. "Waar ziet u zichzelf over vijf jaar?" Toon aan dat u een professioneel project hebt, dat u vooruit wilt komen en dat u zich een plaats op middellange termijn kunt voorstellen. Ambitie, binnen redelijke grenzen, wordt altijd op prijs gesteld. Laat ook zien dat u de bedrijfsrealiteit kent (personeelsverloop, opleiding...) en dat u zich kunt aanpassen aan een veranderende omgeving. "Werkt u liever alleen of in team?" Dat hangt natuurlijk af van de beoogde functie, maar over het algemeen is samenwerking de norm. De rekruteerder wil weten of u zich kunt aanpassen als teamleider of -lid. Geef voorbeelden van een geslaagde samenwerking, zelfs buiten uw beroepsleven (bv. sportvereniging). "Hoe organiseert u uw tijd?" Geef concrete voorbeelden, toon hoe u zich organiseert en hoe u al uw taken volbrengt binnen de deadlines. U kunt ook een doorsneedag beschrijven. "Wat vond u van dit gesprek?" Wees niet te flatteus. Antwoord gewoon dat u het interessant vond, en waarom. Benadruk dat u professionele en kwaliteitsvolle gesprekken op prijs stelt en maak duidelijk dat dit gesprek u nog meer heeft gemotiveerd om u bij de onderneming te voegen. Bron: Monster.be