'Happy Aging Day moet innovaties in ouderenzorg versnellen'

23/05/17 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:37

Woensdag gaat in Hasselt de tweede Happy Aging Day van start. De frontvrouw van dat netwerkevenement is voormalig Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a). "We willen innovatie in de ouderzorg versnellen door de gereguleerde zorgsector en de bedrijfswereld dichter bij elkaar brengen", zegt ze.

De Happy Aging Day verwelkomt gastsprekers als Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) maar ook ondernemers als Geert Houben van Cubigo. Maar wat is het doel van het evenement?

Lieten: "Happy Aging is een organisatie die de kloof tussen de zorgsector en het bedrijfsleven wil overbruggen. Een evenement als de Happy Aging Day is een van onze activiteiten. Wij zijn een ecosysteem waar werkgevers en de UHasselt elkaar hebben gevonden met als doel innovaties in de ouderenzorg te versnellen. Ook de ziekenhuizen en de eerstelijnsdiensten maken deel uit van ons netwerk. We werken nu ook samen met de Amerikaanse organisatie Aging 2.0. Ook die beoogt innovatie in de zorg meer zichtbaarheid te geven. "
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners