Door het slechte weer van zaterdag leek het eerste koopjesweekend aanvankelijk flink tegen te vallen. Maar na een langzame start namen de drukte in de winkels en de verkoop toe.

Zaterdag noteerde Unizo een 'status quo'. "De opkomst was misschien wat lager, maar we merken wel dat mensen heel doelbewust koopjes jagen en daarbij vaker kiezen voor winkels dichter bij huis", verduidelijkt Luc Ardies van Unizo. Zondag blijkt het verkoopresultaat zelfs iets beter dan de eerste zondag vorig jaar.

"Vorig jaar was de zondag ook de derde koopjesdag, dit jaar is het de tweede koopjesdag. Daarnaast was het weer zondag ook iets beter dan zaterdag en het is de laatste dag van de kerstvakantie", legt Ardies uit.

Volgens een raming van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), dat een rondvraag deed bij 287 winkels, blikken de modehandelaars terug op 'vrij goede eerste koopjesdagen'. "Hun omzet ligt 2 procent hoger dan tijdens het eerste weekend van de wintersolden in 2014. Dat is een bescheiden opsteker, maar het maakt het najaar niet goed", zo vat NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws het resultaat samen.

Ook Luc Ardies bevestigt dat de koopjes het tegenvallende najaar niet kunnen goed maken. "Maar als de start van de koopjes was tegengevallen was het natuurlijk nog veel slechter geweest".

Over de rest van de koopjesmaand zijn de modehandelaars volgens de NSZ-bevraging veeleer pessimistisch. "Slechts 19 procent van de handelaars verwacht om tijdens deze soldenperiode beter te doen dan tijdens de vorige wintersolden", aldus Mattheeuws. (Belga/BO)

Door het slechte weer van zaterdag leek het eerste koopjesweekend aanvankelijk flink tegen te vallen. Maar na een langzame start namen de drukte in de winkels en de verkoop toe.Zaterdag noteerde Unizo een 'status quo'. "De opkomst was misschien wat lager, maar we merken wel dat mensen heel doelbewust koopjes jagen en daarbij vaker kiezen voor winkels dichter bij huis", verduidelijkt Luc Ardies van Unizo. Zondag blijkt het verkoopresultaat zelfs iets beter dan de eerste zondag vorig jaar. "Vorig jaar was de zondag ook de derde koopjesdag, dit jaar is het de tweede koopjesdag. Daarnaast was het weer zondag ook iets beter dan zaterdag en het is de laatste dag van de kerstvakantie", legt Ardies uit. Volgens een raming van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), dat een rondvraag deed bij 287 winkels, blikken de modehandelaars terug op 'vrij goede eerste koopjesdagen'. "Hun omzet ligt 2 procent hoger dan tijdens het eerste weekend van de wintersolden in 2014. Dat is een bescheiden opsteker, maar het maakt het najaar niet goed", zo vat NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws het resultaat samen. Ook Luc Ardies bevestigt dat de koopjes het tegenvallende najaar niet kunnen goed maken. "Maar als de start van de koopjes was tegengevallen was het natuurlijk nog veel slechter geweest". Over de rest van de koopjesmaand zijn de modehandelaars volgens de NSZ-bevraging veeleer pessimistisch. "Slechts 19 procent van de handelaars verwacht om tijdens deze soldenperiode beter te doen dan tijdens de vorige wintersolden", aldus Mattheeuws. (Belga/BO)