Kostuum - Colbert - Blazer

- De vest moet gemakkelijk zitten in de rug, zonder plooi onder de kraag of onder de schouders.
- De zoom van de vest moet juist onder het zitvlak vallen en horizontaal zijn.
- Als uw armen langs het lichaam hangen, moet de zoom van de vest precies in uw beide gesloten handpalmen passen.
- De mouwen moeten de handen volledig zichtbaar laten.
- De boord van de hemdmouwen komen lichtjes onder mouwen vandaan.
- Sluit nooit de onderste knoop van uw vest.

Broek

- De zoom rust vooraan op de schoen (de plooi mag wat 'breken' vooraan) en eindigt achteraan ongeveer 1 à 2 cm boven de hiel.
- Hang de broek met de ceintuur naar beneden aan een kapstok met knijpers. Zo trekt u de kreuken recht.

Das

- De punt van de das moet samenvallen met de bovenkant van de broekriem.
- Een eventuele dasknijper moet onzichtbaar zijn als het vest gesloten is.

Stoffen

- Geef de voorkeur aan 100% natuurlijke vezels: wol, katoen, linnen of natuurzijde. Kiest u toch voor een mengeling, zorg dan dat er meer natuurvezels dan kunstvezels (polyester, acryle, viscose) in zitten.

Bron: Debodt.be

Kostuum - Colbert - Blazer - De vest moet gemakkelijk zitten in de rug, zonder plooi onder de kraag of onder de schouders. - De zoom van de vest moet juist onder het zitvlak vallen en horizontaal zijn. - Als uw armen langs het lichaam hangen, moet de zoom van de vest precies in uw beide gesloten handpalmen passen. - De mouwen moeten de handen volledig zichtbaar laten. - De boord van de hemdmouwen komen lichtjes onder mouwen vandaan. - Sluit nooit de onderste knoop van uw vest. Broek - De zoom rust vooraan op de schoen (de plooi mag wat 'breken' vooraan) en eindigt achteraan ongeveer 1 à 2 cm boven de hiel. - Hang de broek met de ceintuur naar beneden aan een kapstok met knijpers. Zo trekt u de kreuken recht. Das - De punt van de das moet samenvallen met de bovenkant van de broekriem. - Een eventuele dasknijper moet onzichtbaar zijn als het vest gesloten is. Stoffen - Geef de voorkeur aan 100% natuurlijke vezels: wol, katoen, linnen of natuurzijde. Kiest u toch voor een mengeling, zorg dan dat er meer natuurvezels dan kunstvezels (polyester, acryle, viscose) in zitten. Bron: Debodt.be