In september van vorig jaar kwamen al 44 stations van ExxonMobil (de Amerikaanse moedermaatschappij van Esso) onder de paraplu van G&V terecht, toen vooral in Brussel en Henegouwen.

De deal betekent niet dat Esso uit het straatbeeld verdwijnt. G&V staat voortaan wel in voor de exploitatie van de stations. In de praktijk gaat het om een operatie 'Esso, operated by G&V Energy Group', aldus een persbericht van de groep met hoofdkwartier in Kuurne.

G&V wordt zo opnieuw een stuk belangrijker als onafhankelijk retailbedrijf. Voortaan telt het bedrijf 150 benzinestations op de Belgische markt, waarvan 70 onder eigen merk en 80 onder Esso-vlag.

G&V Energy Group groeide sinds zijn oprichting in 1963 van kleine lokale speler tot een mini-major, die in de haven van Roeselare ook eigenaar is van een eigen brandstoffendepot van 270 miljoen liter. Dat doet ook dienst als strategische buffer voor de Belgische staat. Het bedrijf wordt geleid door de tandem Lieven Ghekiere-Xavier Dewulf, die ook aandeelhouders zijn, naast Anja Verbeke. (KC)

In september van vorig jaar kwamen al 44 stations van ExxonMobil (de Amerikaanse moedermaatschappij van Esso) onder de paraplu van G&V terecht, toen vooral in Brussel en Henegouwen. De deal betekent niet dat Esso uit het straatbeeld verdwijnt. G&V staat voortaan wel in voor de exploitatie van de stations. In de praktijk gaat het om een operatie 'Esso, operated by G&V Energy Group', aldus een persbericht van de groep met hoofdkwartier in Kuurne. G&V wordt zo opnieuw een stuk belangrijker als onafhankelijk retailbedrijf. Voortaan telt het bedrijf 150 benzinestations op de Belgische markt, waarvan 70 onder eigen merk en 80 onder Esso-vlag.G&V Energy Group groeide sinds zijn oprichting in 1963 van kleine lokale speler tot een mini-major, die in de haven van Roeselare ook eigenaar is van een eigen brandstoffendepot van 270 miljoen liter. Dat doet ook dienst als strategische buffer voor de Belgische staat. Het bedrijf wordt geleid door de tandem Lieven Ghekiere-Xavier Dewulf, die ook aandeelhouders zijn, naast Anja Verbeke. (KC)