Bij het overlijden van een geliefde bestellen de nabestaanden meestal bloemen op de dag van de begrafenis of de crematie, maar ook daarna blijft een rouwboeket op het graf of bij de urne vaak welkom. Al is dat niet altijd vanzelfsprekend - zeker niet wanneer er meerdere personen bij betrokken zijn.

"Op onze website bepalen de nabestaanden het budget, de frequentie - tweewekelijks of maandelijks - en de plek waar de bloemen moeten worden geleverd", zegt initiatiefneemster Ellen De Meyere. "Ze kunnen kiezen uit de verschillende bloemenzaken die aangesloten zijn op het platform. Meerdere gebruikers kunnen elk een zelf gekozen bijdrage storten op de rouwbloemenrekening die verbonden is aan een overledene. Op die manier kunnen ze hun dierbare in de bloemetjes blijven zetten."

Flowers Forever zorgt ervoor dat de bloemen op de afgesproken tijdstippen geleverd worden op de juiste plaats. Dat kan op een begraaf- en rustplaats, maar evengoed bij een urne thuis of in een rusthuis. Daartoe worden de afspraken met de bloemist gemaakt. "Tegen eind 2016 streven we naar tien deelnemende bloemenzaken in elke Vlaamse provincie', zegt Ellen De Meyere. "Zij betalen een abonnement en ontvangen op periodieke tijdstippen het bedrag voor de geleverde boeketten."

"Concrete resultaten zijn nog niet beschikbaar", zegt De Meyere, "maar onze dienstverlening speelt in op de terugkerende behoefte aan rouwboeketten. Zeker bij nabestaanden die weinig tijd hebben, minder mobiel zijn of veraf wonen is de vraag groot. Wij ontzorgen niet alleen de nabestaanden, onze service komt ook de samenhorigheid tussen de familie, de vrienden en de collega's ten goede."

Bij het overlijden van een geliefde bestellen de nabestaanden meestal bloemen op de dag van de begrafenis of de crematie, maar ook daarna blijft een rouwboeket op het graf of bij de urne vaak welkom. Al is dat niet altijd vanzelfsprekend - zeker niet wanneer er meerdere personen bij betrokken zijn."Op onze website bepalen de nabestaanden het budget, de frequentie - tweewekelijks of maandelijks - en de plek waar de bloemen moeten worden geleverd", zegt initiatiefneemster Ellen De Meyere. "Ze kunnen kiezen uit de verschillende bloemenzaken die aangesloten zijn op het platform. Meerdere gebruikers kunnen elk een zelf gekozen bijdrage storten op de rouwbloemenrekening die verbonden is aan een overledene. Op die manier kunnen ze hun dierbare in de bloemetjes blijven zetten."Flowers Forever zorgt ervoor dat de bloemen op de afgesproken tijdstippen geleverd worden op de juiste plaats. Dat kan op een begraaf- en rustplaats, maar evengoed bij een urne thuis of in een rusthuis. Daartoe worden de afspraken met de bloemist gemaakt. "Tegen eind 2016 streven we naar tien deelnemende bloemenzaken in elke Vlaamse provincie', zegt Ellen De Meyere. "Zij betalen een abonnement en ontvangen op periodieke tijdstippen het bedrag voor de geleverde boeketten.""Concrete resultaten zijn nog niet beschikbaar", zegt De Meyere, "maar onze dienstverlening speelt in op de terugkerende behoefte aan rouwboeketten. Zeker bij nabestaanden die weinig tijd hebben, minder mobiel zijn of veraf wonen is de vraag groot. Wij ontzorgen niet alleen de nabestaanden, onze service komt ook de samenhorigheid tussen de familie, de vrienden en de collega's ten goede."