De grootste kapitaalronde staat op naam van Collibra. De Brusselse datastroombeheerder haalde begin dit jaar 100 miljoen dollar (87 miljoen euro) op, vooral bij CapitalG, de durfkapitaalpoot van de internetreus Google. Voor de tweede keer in drie jaar voert Collibra de rangschikking aan.

Nog in de top drie staan Showpad (kapitaalronde van 61 miljoen euro) en de specialist in cyberveiligheid Secure Code Warrior (43 miljoen).

Bij de drie bedrijven kwam het vers kapitaal (bijna) alleen van buitenlandse durfkapitalisten zoals Summit Partners, Index Ventures, Iconiq Capital of CapitalG. Maar ook de Belgische investeerders roeren zich.

De jongste maanden haalden meerdere investeringsfondsen geld op om mee aan boord te geraken bij grotere kapitaalrondes en bedrijven nog een tijd in België te kunnen verankeren.

De grootste kapitaalronde staat op naam van Collibra. De Brusselse datastroombeheerder haalde begin dit jaar 100 miljoen dollar (87 miljoen euro) op, vooral bij CapitalG, de durfkapitaalpoot van de internetreus Google. Voor de tweede keer in drie jaar voert Collibra de rangschikking aan. Nog in de top drie staan Showpad (kapitaalronde van 61 miljoen euro) en de specialist in cyberveiligheid Secure Code Warrior (43 miljoen). Bij de drie bedrijven kwam het vers kapitaal (bijna) alleen van buitenlandse durfkapitalisten zoals Summit Partners, Index Ventures, Iconiq Capital of CapitalG. Maar ook de Belgische investeerders roeren zich.De jongste maanden haalden meerdere investeringsfondsen geld op om mee aan boord te geraken bij grotere kapitaalrondes en bedrijven nog een tijd in België te kunnen verankeren.