Dit jaar zal het aantal faillissementen met bijna 7 procent toenemen, en voor volgend jaar wordt een verdere groei met 1 procent verwacht. Dat blijkt uit een rapport van de kredietverzekeraar Atradius.

Die evolutie heeft veel te maken met de slechte economische omstandigheden in Zuid-Europa (Griekenland, Italië, Portugal en Spanje), waar kmo's bovendien heel moeilijk aan financiering raken.

Maar ook landen als België, Nederland en Noorwegen worden geconfronteerd met een forse toename van het aantal faillissementen. Voor België verwacht Atradius in 2013 een groei met 9 procent. Bovendien gaat de kredietverzekeraar voor 2014 uit van een nulgroei, wat betekent dat het aantal faillissementen niet daalt. Dat is verontrustend, omdat de faillissementscijfers in ons land nooit hoger lagen.

Dit jaar zal het aantal faillissementen met bijna 7 procent toenemen, en voor volgend jaar wordt een verdere groei met 1 procent verwacht. Dat blijkt uit een rapport van de kredietverzekeraar Atradius. Die evolutie heeft veel te maken met de slechte economische omstandigheden in Zuid-Europa (Griekenland, Italië, Portugal en Spanje), waar kmo's bovendien heel moeilijk aan financiering raken. Maar ook landen als België, Nederland en Noorwegen worden geconfronteerd met een forse toename van het aantal faillissementen. Voor België verwacht Atradius in 2013 een groei met 9 procent. Bovendien gaat de kredietverzekeraar voor 2014 uit van een nulgroei, wat betekent dat het aantal faillissementen niet daalt. Dat is verontrustend, omdat de faillissementscijfers in ons land nooit hoger lagen.