Anticipeer. Wacht niet tot de leukste projecten naar u komen. Als een initiatief van de CEO uw adrenaline doet stromen, gaat u eropaf. Vindt u geen project dat uw hart sneller doet kloppen, bedenk er dan zelf één.

Andere collega's. Houdt u van mensen die graag nieuwe dingen leren? Stel voor om de introductiedagen mee te organiseren. Bent u de negatievelingen beu? Laat ze links liggen en word vrienden met een creatieve collega.

Wat doet u het best? Noteer welke aspecten van uw werk het aangenaamst zijn (alleen werken, onderhandelen), bedenk dan waarom u die dingen leuk vindt (vrijheid, de kick van de deal). Zodra u weet wat u boeit, kunt u uw dagelijkse sleur omzetten in uw droombaan.

Wijzig uw woordenschat. Zeg niet 'Ik moet die vervelende klachten zien te verwerken', maar 'Ik verander moeilijke klanten in trouwe aanhangers'.

Praat erover. Bedenk wat u gelukkig zou maken (meer/minder reizen, training, detachering) en bespreek dat met uw baas.

Leg de lat iets hoger. Als u de norm voor uzelf wat hoger legt, voelt u dat deze uitdaging uw zinnen scherper maakt.

Bron: managementtoday.co.uk

Anticipeer. Wacht niet tot de leukste projecten naar u komen. Als een initiatief van de CEO uw adrenaline doet stromen, gaat u eropaf. Vindt u geen project dat uw hart sneller doet kloppen, bedenk er dan zelf één. Andere collega's. Houdt u van mensen die graag nieuwe dingen leren? Stel voor om de introductiedagen mee te organiseren. Bent u de negatievelingen beu? Laat ze links liggen en word vrienden met een creatieve collega. Wat doet u het best? Noteer welke aspecten van uw werk het aangenaamst zijn (alleen werken, onderhandelen), bedenk dan waarom u die dingen leuk vindt (vrijheid, de kick van de deal). Zodra u weet wat u boeit, kunt u uw dagelijkse sleur omzetten in uw droombaan. Wijzig uw woordenschat. Zeg niet 'Ik moet die vervelende klachten zien te verwerken', maar 'Ik verander moeilijke klanten in trouwe aanhangers'. Praat erover. Bedenk wat u gelukkig zou maken (meer/minder reizen, training, detachering) en bespreek dat met uw baas. Leg de lat iets hoger. Als u de norm voor uzelf wat hoger legt, voelt u dat deze uitdaging uw zinnen scherper maakt. Bron: managementtoday.co.uk