Fout 1: U gedraagt zich zoals vroeger. U leidt nu een team. U beheert de planning van de medewerkers en neemt de tijd om naar hen te luisteren.
Fout 2: U kunt niet delegeren. Uw voornaamste is nu om het werk van uw medewerkers in goede banen te leiden, niet het werk in hun plaats te doen. Vertrouw erop dat uw medewerkers zelf hun problemen kunnen oplossen.
Fout 3: Het valt u moeilijk uw werkwijze op te leggen. Praat met uw team zodra u in functie treedt, liefst met iedereen afzonderlijk. Leg duidelijk uit hoe u het team wilt ziet functioneren en geef de spelregels aan.
Fout 4: U wilt populair blijven. Leer alleen te zijn. U moet bepaalde relaties opgeven en een onderscheid maken tussen professionele en persoonlijke contacten. Zoek een evenwicht tussen machtsvertoon en een al te vertrouwelijke omgang.
Fout 5: U vraagt voortdurend hun mening. Zorg ervoor dat u goed weet wat uw eigen oversten van u verwachten en zoek uit welke middelen het meest geschikt zijn om uw doelstellingen te bereiken.

Fout 1: U gedraagt zich zoals vroeger. U leidt nu een team. U beheert de planning van de medewerkers en neemt de tijd om naar hen te luisteren. Fout 2: U kunt niet delegeren. Uw voornaamste is nu om het werk van uw medewerkers in goede banen te leiden, niet het werk in hun plaats te doen. Vertrouw erop dat uw medewerkers zelf hun problemen kunnen oplossen. Fout 3: Het valt u moeilijk uw werkwijze op te leggen. Praat met uw team zodra u in functie treedt, liefst met iedereen afzonderlijk. Leg duidelijk uit hoe u het team wilt ziet functioneren en geef de spelregels aan. Fout 4: U wilt populair blijven. Leer alleen te zijn. U moet bepaalde relaties opgeven en een onderscheid maken tussen professionele en persoonlijke contacten. Zoek een evenwicht tussen machtsvertoon en een al te vertrouwelijke omgang. Fout 5: U vraagt voortdurend hun mening. Zorg ervoor dat u goed weet wat uw eigen oversten van u verwachten en zoek uit welke middelen het meest geschikt zijn om uw doelstellingen te bereiken.