Kom nooit te laat. Iemand die te laat komt op zijn sollicitatiegesprek heeft geen enkel aanvaardbaar excuus. Probeer integendeel tien of vijftien minuten te vroeg te zijn, zodat u tijd hebt om de gespreksruimte te vinden of in het toilet een laatste check te doen.

Glimlach. Simpel? Jazeker. Belangrijk? Nee - cruciaal. De kracht van een glimlach wordt vaak onderschat.

Verzorg uw uiterlijk. In veel bedrijven is de dresscode casual. Dat neemt niet weg dat u zich moet kleden alsof u solliciteert voor de functie van CEO van een multinational.

Straal vertrouwen uit. Ook al voelt u zich nerveus, u moet leren om vertrouwen uit te stralen. Een stevige handdruk, een warme glimlach en een zelfverzekerde indruk kunnen een positieve bijdrage leveren aan het interview.

Gebruik positieve lichaamstaal. Ook op een onderbewust niveau moet u de juiste toon vinden. Zorg ervoor dat u de klassieke gebaren maakt die een positief signaal uitzenden en vermijd de negatieve.

Bron: Kellyservices.ca

Kom nooit te laat. Iemand die te laat komt op zijn sollicitatiegesprek heeft geen enkel aanvaardbaar excuus. Probeer integendeel tien of vijftien minuten te vroeg te zijn, zodat u tijd hebt om de gespreksruimte te vinden of in het toilet een laatste check te doen. Glimlach. Simpel? Jazeker. Belangrijk? Nee - cruciaal. De kracht van een glimlach wordt vaak onderschat. Verzorg uw uiterlijk. In veel bedrijven is de dresscode casual. Dat neemt niet weg dat u zich moet kleden alsof u solliciteert voor de functie van CEO van een multinational. Straal vertrouwen uit. Ook al voelt u zich nerveus, u moet leren om vertrouwen uit te stralen. Een stevige handdruk, een warme glimlach en een zelfverzekerde indruk kunnen een positieve bijdrage leveren aan het interview. Gebruik positieve lichaamstaal. Ook op een onderbewust niveau moet u de juiste toon vinden. Zorg ervoor dat u de klassieke gebaren maakt die een positief signaal uitzenden en vermijd de negatieve. Bron: Kellyservices.ca