De Ifo-index klokte in februari af op 106,8, tegenover 106,7 in januari. De peiling van het Ifo-instituut laat wel een gemengd beeld zien, want de deelindex die de huidige economische situatie inschat, noteerde een een lichte terugval van 111,7 in januari tot 111,3 deze maand.

De deelindex die de vooruitzichten voor de komende maanden peilt, nam daarentegen toe van 102,0 in januari tot 102,5 deze maand.

."De Duitse economie toont zich robuust in verhouding tot de geopolitieke onzekerheid", aldus Hans-Werner Sinn, voorzitter van het Ifo-instituut.

De heropleving van de Oekraïense crisis en de moeizame onderhandelingen tussen het noodlijdende Griekenland en de rest van de eurozone, vormen evenwel nog steeds een bedreiging voor de evolutie van de Duitse economie. (AFP/BO)

De Ifo-index klokte in februari af op 106,8, tegenover 106,7 in januari. De peiling van het Ifo-instituut laat wel een gemengd beeld zien, want de deelindex die de huidige economische situatie inschat, noteerde een een lichte terugval van 111,7 in januari tot 111,3 deze maand.De deelindex die de vooruitzichten voor de komende maanden peilt, nam daarentegen toe van 102,0 in januari tot 102,5 deze maand.."De Duitse economie toont zich robuust in verhouding tot de geopolitieke onzekerheid", aldus Hans-Werner Sinn, voorzitter van het Ifo-instituut.De heropleving van de Oekraïense crisis en de moeizame onderhandelingen tussen het noodlijdende Griekenland en de rest van de eurozone, vormen evenwel nog steeds een bedreiging voor de evolutie van de Duitse economie. (AFP/BO)