Plan. Schrijf op wat er moet gebeuren, wanneer het klaar moet zijn en welke acties u moet ondernemen om het doel te bereiken. Welke feestdagen gaat u vieren? Waar brengt u ze door? Wie nodigt u uit? Wie moet een cadeau krijgen? Wie zorgt voor de feestmaaltijden? Leg de grote lijnen nu al vast, de details volgen later.

Budget. De eindejaarsperiode is een dure tijd. Als u niet meer wilt uitgeven dan u hebt gepland, is het handig dat u een budget maakt: hoeveel wilt u spenderen aan de cadeaus, het eten, kleren...

Kerstversiering. Verzamel al uw kerstversieringen. Bewaar voortaan alle kerstspullen op dezelfde plaats, in een doos bijvoorbeeld. Welk thema of welke kleur(en) wilt u dit jaar voor het eindejaar in uw huis en uw kerstboom? Kijk wat u nog hebt van vorig jaar en wat u nog moet bijkopen. Check of de kerstlampjes het nog doen. Probeer zoveel mogelijk spullen van vorige jaren te hergebruiken.

Delegeer. Denk niet dat u alles alleen moet doen. Zoek hulp, geef uw huisgenoten ook een taak en zorg dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Laat ook de kinderen helpen. De eindejaarsperiode is een ideale gelegenheid waarop kinderen iets kunnen leren over organiseren en opruimen.

Goede voornemens. Maak een lijstje met uw goede voornemens voor het nieuwe jaar, kies er één uit en ga ervoor.

Bron: Plusorganizing.be

Plan. Schrijf op wat er moet gebeuren, wanneer het klaar moet zijn en welke acties u moet ondernemen om het doel te bereiken. Welke feestdagen gaat u vieren? Waar brengt u ze door? Wie nodigt u uit? Wie moet een cadeau krijgen? Wie zorgt voor de feestmaaltijden? Leg de grote lijnen nu al vast, de details volgen later. Budget. De eindejaarsperiode is een dure tijd. Als u niet meer wilt uitgeven dan u hebt gepland, is het handig dat u een budget maakt: hoeveel wilt u spenderen aan de cadeaus, het eten, kleren... Kerstversiering. Verzamel al uw kerstversieringen. Bewaar voortaan alle kerstspullen op dezelfde plaats, in een doos bijvoorbeeld. Welk thema of welke kleur(en) wilt u dit jaar voor het eindejaar in uw huis en uw kerstboom? Kijk wat u nog hebt van vorig jaar en wat u nog moet bijkopen. Check of de kerstlampjes het nog doen. Probeer zoveel mogelijk spullen van vorige jaren te hergebruiken. Delegeer. Denk niet dat u alles alleen moet doen. Zoek hulp, geef uw huisgenoten ook een taak en zorg dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Laat ook de kinderen helpen. De eindejaarsperiode is een ideale gelegenheid waarop kinderen iets kunnen leren over organiseren en opruimen. Goede voornemens. Maak een lijstje met uw goede voornemens voor het nieuwe jaar, kies er één uit en ga ervoor. Bron: Plusorganizing.be